Festbråk landet rundt: - Helt Texas

Det er meldt om en lang rekke hendelser knyttet til fyll og fest natt til søndag.

FEST IGJEN: Frognerparken i Oslo er blant stedene hvor det har vært fest natt til søndag. Dette bildet er fra fredag kveld. Foto: Annika Byrde / NTB
FEST IGJEN: Frognerparken i Oslo er blant stedene hvor det har vært fest natt til søndag. Dette bildet er fra fredag kveld. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er helt Texas.

Det sier operasjonsleder Sindre Molnes i Møre og Romsdal politidistrikt rundt klokka tre.

Han forteller om en lang rekke oppdrag i distriktet natt til søndag.

- Det har vært mer enn normalt, sier han.

Han forteller om «masse ordensforstyrrelser» i tillegg til en del kroppskrenkelser som følge av slåsskamper.

- Uoversiktlig og kaotisk

Den største festen i hans distrikt skjedde i Ålesund, der rundt 100 ungdommer var samlet.

- Det var uoversiktlig og kaotisk, og det var veldig mange fulle ungdommer, sier Molnes.

Molnes tror studiestart har hatt en påvirkning på mengden oppdrag.

- Det er nok litt forskjellig. Det er fint vær og skolestart med både studentfestivaler og fadderuker og liknende, sier han.

Over 40 oppdrag

FEST: Politiet melder at rundt 2000 unge var samlet i Frognerparken på fredag for å feste. Flere enheter er på stedet i forbindelse med ordensforstyrrelser og slagsmål. Video: Svein Dybdahl Vis mer

Også i Oslo har det vært en hektisk natt for politiet.

- Vi har hatt mange hjemmefester i natt, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet rundt klokka tre.

Han forteller at de rykket ut på 40 oppdrag knyttet til forstyrrelser av nattero mellom klokka 22 og klokka 3. Stokkli tror at det kommer til å bli flere.

- Vi opplever at folk stort sett er utendørs fra klokka ti til klokka tolv-ett. Det har blant annet vært fester i Frognerparken igjen, og i Sofienbergparken. Etter tolv begynner stort sett hjemmefestene, sier Stokkli.

Han forteller at på flere av oppdragene de har vært ute på, så er det ikke bare en, men flere naboer, som har klagd på støynivået.

Beslagla musikk

- Vi har fått gjort noe med noen av klagene, men ikke alle, sier Stokkli, og legger til at oslopolitiet er vant til hektiske lørdagsnetter, men at det har vært mer enn normalt i natt.

Også landets øvrige politidistrikter er det meldt om flere hendelser knyttet til fester, blant annet slagsmål i Tromsø, trusselsituasjon i Harstad, flere personer er bortvist fra Trondheim sentrum av ulike årsaker og en mann er anmeldt for å ha slått en vekter i Tønsberg.

- Det virker som det er full fest i hele distriktet, sier operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt til Nordlys.

Øst politidistrikt har hatt flere hendelser, og har blant annet beslaglagt musikken til en mann i 40-åra.

- En del klager på støy i distriktet. Patrulje var på en adresse og ga pålegg om ro til en beruset mann i 40-åra. Patrulje tatt en minnestick med all musikken han hadde i forvaring, skriver politiet på Twitter.

Heller ikke i Agder har politiet rukket over alle meldingene.

- Mange meldinger om ordensforstyrrelser i form av feststøy og høy musikk. Vi har rykket ut på en del av dem, men har dessverre ikke hatt kapasitet til å følge opp alle, skriver Agder politidistrikt på Twitter rett før klokka seks.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer