Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Festdag uten kronprinsen

Heller ikke i år kommer kronprins Haakon Magnus hjem til 17. mai. Men prinsesse Märtha Louise vil som vanlig vinke til barnetoget fra slottsbalkongen sammen kongen og dronningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og ifølge meteorologene får kongefamilien ordentlige vårtemperaturer til seansen på balkongen.

Kronprinsen har ingen offisielle oppgaver 17. mai, men han deltar på et arrangement i regi av Sjømannskirken i San Francisco i dag.

Studerer

- Jeg regner med at han kommer til å bruke nasjonaldagen til å studere, sier kabinettssekretær ved Slottet, Magne Hagen, til Dagbladet.

Hagen forteller at mens kronprins Haakon Magnus de siste tre årene har valgt å bli i USA, der han studerer, har prinsesse Märtha Louise kommet hjem til nasjonaldagen hvert år.

- Det var et år hun reiste til England på ettermiddagen, men hun har stått på balkongen hvert år, sier Magne Hagen.

17- 18 grader

Ifølge meteorolog Olav Krogsæter hos Storm Weather Center kan både kongelige og andre i Sør-Norge kan se fram til en nydelig nasjonaldag. Hovedstaden vil få pent vær med temperaturer på opptil 17- 18 grader, melder Storm. Men hos Meteorologisk institutt er de litt mer tilbakeholdne med å heve folks forhåpninger.

- Vi melder til dels pent vær. Det betyr at det er utrygt for byger utover dagen, sier vakthavende meteorolog, Jarl Andersen, til Dagbladet.

Begge værmelderne er enige om at det uansett blir verre for feirende nord i landet.

Sørvest kuling og regnbyger er den foreløpige prognosen for Nordland, mens regnet kommer seinere på dagen både i Nord-Trøndelag og i Troms. Finnmark får en forholdsvis fin dag, men med lave temperaturer og noen snøbyger.

Se side 6 og 7 i Søndagsmagasinet