Festen endte i døden

Den 24-årige studenten skulle more seg med vennene. Det endte i tragedie på nattklubben Snorre Kompagniet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går tidlig døde studenten på Ullevål sykehus av hodeskadene han fikk, etter at en full, forvirret og bevæpnet 20-åring gikk amok med pistol natt til lørdag.

Pakistaneren som skjøt skal tilhøre det belastede gjengmiljøet i Oslo sentrum. Ifølge Dagsavisen i dag skal han også tidligere ha vært innblandet i en skyteepisode.
24-åringen stod med ryggen til utgangsdøra da pistolkulen traff ham i bakhodet. Vennene ble vitne til at han sank sammen på gulvet.

Legene på intensivavdelingen klarte ikke å redde ham. Dermed fikk Oslo et nytt og meningsløst offer for blind vold.

Kriminelt miljø

Pakistaneren som ble pågrepet kort tid etter skuddene, satt i går i avhør på politihuset.

- Han innrømmer å ha vært på stedet bevæpnet med pistol, men stiller seg uforstående til at han skal ha skutt mot utestedet, sier avdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politikammer.

Etter det Dagbladet erfarer, vanket den siktede pakistaneren i det kriminelle gjengmiljøet i Oslo sentrum. De fleste av disse ungdommene har tilgang til våpen, og den siste tida har det foregått sterk rivalisering mellom den såkalte A-og B-gjengen.

20-åringen var imidlertid alene da han forsøkte å komme inn på utestedet Snorre Kompagniet.
- Han er nå siktet for drap. Hvor alvorlig siktelsen blir, avgjøres av jurister i dag. Han hadde ikke bæretillatelse for denne pistolen, og teknikerne jobber for å finne ut hvor den stammer fra, sier Abrahamsen.

Husker ikke

20-åringen ønsket i går ikke advokatbistand. Gjerningsmannen og offeret kjente ikke hverandre.

Den siktede 20-åringen var tydelig påvirket av alkohol da han ble pågrepet natt til lørdag. Under avhøret i går forholdt han seg rolig.

- Han var preget av de opplysningene vi ga ham, men sier at han ikke husker å ha skutt. Han erkjenner ikke straffskyld, sier Abrahamsen.
Han bekrefter at 20-åringen har vært i kontakt med politiet tidligere, men vil ikke kommentere hvorvidt han tilhører de pakistansk-norske gjengene i Oslo sentrum.

Holder stengt

Snorre Kompagniet holder stengt fram til torsdag.

- Vi er sjokkert over denne tragedien og ønsker å markere avsky, sier daglig leder Jan Groth.

Sikkerheten til de ansatte har også vært diskutert etter drapet.

- Alle våre dørvakter bruker kniv- og skuddsikker vest. Jeg tror ikke vi kunne ha forberedt oss på en slik hendelse uansett hvor mange dørvakter og sikkerhetstiltak vi hadde satt i gang, sier Groth.

Han har bevisst jobbet for å holde ungdomsgjengene ute fra nattklubben.

- Det var en periode hvor disse gjengene skremte vekk andre gjester. Etter det har vi passet på slik at de ikke vanker hos oss. Men jeg tror ikke det er motiv for at 20-åringen åpnet ild mot dørvaktene mine, sier Groth.