Festen er over, slutt med dette nå

Klar beskjed fra Obama til sine republikanske motstandere.

TIDLIG UTE: Barack Obama var ute med sin første pressekonferanse i beste sendetid mye tidligere enn president Bush og Clinton var. Bush ventet til oktober 2001, mens Clinton holdt sin første pressekonferanse i juni 1993. Foto: AFP PHOTO / Saul LOEB/SCANPIX
TIDLIG UTE: Barack Obama var ute med sin første pressekonferanse i beste sendetid mye tidligere enn president Bush og Clinton var. Bush ventet til oktober 2001, mens Clinton holdt sin første pressekonferanse i juni 1993. Foto: AFP PHOTO / Saul LOEB/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På sin første pressekonferanse etter at han ble innsatt som president, handlet det meste om finanskrisen USA og resten av verden står midt oppi.

Med over 11 millioner arbeidsløse amerikanere kastet ikke Barack Obama bort tida på å snakke om forsoning og samarbeid.

En utålmodig Obama advarte mot at dersom den foreslåtte krisepakken på 838 milliarder dollar ikke blir vedtatt snart, går det «fra krise til katastrofe».Ingen perfekt plan- Planen er ikke perfekt. Ingen plan er det. Jeg kan ikke garantere at denne planen vil virke akkurat slik vi håper, men jeg kan si med stor sikkerhet at hvis vi ikke handler vil den økonomiske krisen bare forverres, sa Obama.

Han brukte byen Elkhart i Indiana som eksempel hvor ille det står til blant amerikanerne. Der er arbeidsledigheten på 15,3 prosent.

- Lokale TV-stasjoner har begynt med kunngjøringer av hvor folk kan finne matstasjoner, selv om matstasjonene ikke har nok mat. Å bryte ut av denne onde sirkelen er akkurat det den planen som Kongressen behandler skal gjøre, sa presidenten, ifølge Politico.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer