Hadia Tajik ser sju farer for norsk økonomi - klandrer regjeringen

- Festen er over

Regjeringen har festet i sju år og overlater oppryddingen til andre, hevder Arbeiderpartiets Hadia Tajik.

SJU FARETEGN: Arbeiderpartiets Hadia Tajik går knallhardt ut mot regjeringen. Hun mener sju farer truer i norsk økonomi.Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SJU FARETEGN: Arbeiderpartiets Hadia Tajik går knallhardt ut mot regjeringen. Hun mener sju farer truer i norsk økonomi. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Norge har gått fra å være i verdenstoppen når det gjelder økonomiens konkurransekraft til å bli middelmådig, sier Tajik.

Hun legger skylda på Erna Solberg og hennes mannskap:

- Regjeringen har ikke gjort de nødvendige prioriteringene. De har unnlatt å løse de store oppgavene først og i stedet brukt tid, energi og penger på små enigheter de fire partiene i mellom for å holde regjeringsprosjektet samlet, sier hun.

Arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne mener å identifisere sju klare faretegn for norsk økonomi:

Lavere vekst enn ellers i Europa er det første faretegnet på lista.

Tajik viser til at den økonomiske veksten i de 36 landene i OECD har vært på rundt 20 prosent, målt ved medianveksten i brutto nasjonalprodukt (BNP).

Til sammenligning var Norges vekst på 14 prosent i samme periode, poengterer Tajik. Tallet er noe bedre for Fastlands-Norge isolert, nemlig 18 prosent.

- Trist bilde

Finansminister Jan Tore Sanner mener Ap-nestlederen tegner et trist bilde av Norge anno 2020, som han mener ikke stemmer med folks virkelighetsoppfatning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer