Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Festen over for Milosevic jr.

De brutale metodene til Slobodan Milosevics sønn, Marko, slår tilbake på ham sjøl. Hele Markos forretningsimperium er i ferd med å rakne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedturen for playboyen Marko begynte da livvaktene hans i mai banket opp flere medlemmer av opposisjonsbevegelsen OTPOR på åpen gate i byen Pozarevac. En stor menneskemengde så opptrinnet.

Avskyen mot Marko og hans bøller ble forsterket da ofrene ble tiltalt for drapsforsøk på overfallsmennene.

Episoden førte til en omfattende lokal boikott av Markos forretningsdrift i Pozarevac. Saken mot OTPOR-medlemmene er utsatt fordi tre av dommerne har trukket seg i protest.

Disko-nekt

Hardest har boikotten rammet Markos flaggskip, nattklubben Madonna. Det tidligere så populære diskoteket skryter av å være Balkans største og har tiltrukket seg tusenvis av gjester fra Pozarevac og områdene rundt. Men nå vender folk nattklubben Madonna ryggen, og i juni måtte nattklubben stenge dørene.

Ekstra surt var det for Marko siden den nylig ble gjenåpnet etter en dyr oppussing, melder nyhetstjenesten IWPR. Blant annet var det investert i en avansert laserkanon og nytt video- og lydutstyr.

Markos egen radiostasjon, som også heter Madonna og drives fra nattklubben, har store problemer med å skaffe seg annonsører på grunn av boikotten.

Bambiland på glattisen

Fornøyelsesparken Bambiland er et annet av Markos prosjekter som også går dårlig nå. Jugoslavias svar på Disneyland opplever en dramatisk svikt i antallet besøkende. Bambiland er Markos største investering, og åpnet midt under NATO-bombingen i fjor. De første månedene var Bambiland en kjempesuksess, men nå er senteret stengt utenom helgene.

Marko tilbyr også regionens eneste internettilgang, men selv internettabonnentene forlater ham. Hans Cybernet-butikk selger ut varene til spottpris.

Men sønnen til Jugoslavias eneveldige hersker gir likevel ikke opp. Nylig åpnet han en pizzeria og et bakeri i Pozarevac. I et forsøk på å gjenvinne populariteten delte han ut gratis brød til hundrevis av byens beboere.

- SE JEG ER MANNEN SOM HAR ALT! Men det var den gang. Marko Milosevic (25) og forloveden Milica (32) er her fotografert på nattklubben Madonna, mens festen var på topp. Milica Var diskotekets forretningsfører.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media