AVSPERRET:   Store politistyrker har sperret av en boligområde i den eksklusive bydelen Mosman nord for Sydney. FOTO: EPA/SCANPIX.
AVSPERRET: Store politistyrker har sperret av en boligområde i den eksklusive bydelen Mosman nord for Sydney. FOTO: EPA/SCANPIX.Vis mer

Festet bombe rundt halsen til rikmannsdatter

Politiet i Sydney frykter fjernutløsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Australsk politi har avsperret deler av et boligområde utenfor Sydney, og har sendt bombeeksperter inn i et hus for å hjelpe en 18 år gammel kvinne, som trolig har en bombe rundt halsen.

Kvinnen, som er datter til en velstående forretningsmann, var aleine hjemme da en maskert mann trengte seg inn i huset og festet en gjenstand rundt halsen hennes.

Politiet frykter at den hettekledde mannen eller medhjelpere kan utløse en sprengning dersom han ikke får innfridd et krav om løsepenger.

Løsepenger Ifølge The Sydney Morning Herald er det også festet et krav om løsepenger sammen med med det som trolig er eksplosiver. Politiet har ikke opplyst hvor stort kravet er.

18-åringen ringte politiet klokka 07.40 norsk tid. Da var det allerede onsdag kveld i Sydney.

Politiet opplyste seinest ved 11-tiden norsk tid at situasjonen blir tatt på største alvor. Huset ligger i det eksklusive villaområdet Mosman nord for Sydney.

Bombe-eksperter er inne i huset, ambulanser står i beredskap i nærheten og flere nabohus er evakuert.