- Festet da Lindh døde

Mens legene kjempet for å redde Anna Lindh på operasjonsbordet, festet og drakk den mistenkte 35-åringen på Stockholms mest trendy utesteder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet/Expressen): Venner av 35-åringen forteller at han skal ha besøkt flere dyre in-steder i sentrum av Stockholm natta etter knivstikkingen på kjøpesenteret NK. Han skal ha vært i godt humør, og oppført seg akkurat som vanlig.

- Han var like glad som vanlig på byen, og kom ikke hjem før morgenen etter, sier 35-åringens kamerat, «Mick», til Expressen.

Anna Lindh ble knivstukket klokka 16.14 på kjøpesenteret NK. Morderen løp fra stedet.

Så fotballkamp

Seinere på kvelden, ved 20.30-tida, var 35-åringen tilbake i Sundbyberg. Der så han fotballkampen mellom Sverige og Polen med «Mick» og en annen kompis. Ved pause sto det 2- 0 til Sverige, og kameratene bestemte seg for å reise inn til sentrum for en helaften. Først gikk de tre på in-stedet Window, rett ved Stureplan. Der var det få mennesker, og de fikk et vindusbord.

Innehaver Anton Issa forteller at han husker at 35-åringen satt der denne kvelden.

- De bestilte en helflaske med vodka, og det ble drukket en hel del rundt bordet, sier han.

Kjendisbar

Ved 02-tida, da Anna Lindh hadde ligget på operasjonsbordet i nesten ni timer, gikk følget sammen med de to jentene de hadde møtt, videre til kjendisbaren Cafe Opera i Kungsträdgården. Her fortsatte de festen.

På morgenkvisten kommer 35-åringen hjem til «Mick» i Sundbyberg. Han får vite at Anna Lindh er drept.

- Det virket som om han syntes det var trist, og var akkurat som normalt, sier kameraten til Expressen.

«Mick» tror ikke at 35-åringen er drapsmannen. Han merket aldri noe mistenkelig.

Dagen før han ble pågrepet, ble 35-åringen og en annen kompis stoppet av en politipatrulje. Patruljen syntes 35-åringen var høylytt da han forlot en bar sentralt i Stockholm. Politiet ba ham om å ta det med ro. Da skal 35-åringen ha spurt politifolkene om hvordan det gikk med etterforskningen av Anna Lindh-drapet. De skal ha svart at det gikk bra, før de lot 35-åringen gå.

Dagen etter ble han pågrepet av politiet utenfor Råsunda stadion.

Klokka 12 i dag går fristen ut for å begjære mannen varetektsfengslet, og dersom politiet ikke gjør dette, er han en fri mann. Mye avhenger av DNA-bevisene etterforskerne sitter på.