Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Festet på Catos gravsted

Sønnen ble skutt og drept, så ble det vakre gravstedet skjendet på det groveste. I går kveld fikk Kari Kristiansenhun sjokkmeldingen for andre gang på få dager: Catos grav er rasert igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kari Kristiansen, fra Hommersåk utenfor Sandnes, er mor til Cato som døde av en haglladning avfyrt av en tidligere bekjent. Mannen er siktet for drap, men ble løslatt fra varetekt for kort tid siden, rettssaken er berammet til september.

Avdødes familie investerte i en svært vakker gravstein for å minnes Cato. Da moren Kari kom til kirkegården nylig, var steinen veltet og hadde sigarettmerker, og blomstene var revet opp. Det var tydelig at noen hadde hatt et party på gravstedet.

Politiet etterforsker

- Det har vært godt å kunne gå til kirkegården for å ha ei stille stund. Nå har jeg ikke vært på gravstedet etter skjendingen. Jeg gruer meg til å gå dit, vet ikke hva som venter meg der nå, sier Kari Kristiansen.

Seint i går kveld måtte nære slektninger igjen rykke ut til kirkegården. Denne gangen var også bildet på steinen knust.

Hun er helt sikker på at gjerningsmennene bevisst har valgt ut Catos grav. Alle andre gravsteder sto urørte.

- Saken etterforskes, men vi har ikke funnet tekniske spor, sier politiavdelingssjef Leif Helge Eskeland i Sandnes.

Mannen som er siktet for å ha drept Cato, er konfrontert med hærverket på gravstedet. Han nekter for å ha vært på kirkegården.

Vasket steinen

Kari måtte skure minnesteinen med såpe og vann for å få bort sigarettmerker og andre spor. Fagfolk kom til og fikk reist støtten igjen, politiet har vært på grava og tatt bilder.

Cato hadde et hardt liv bak seg. Mange års rusmisbruk hadde satt sine spor, og vennene var ikke mors beste barn.

Men han tok et oppgjør med seg sjøl, og hadde kjempet seg ut av misbruket. Han trente hardt, tok seg av sin sønn og brydde seg om familien. Men ei vinternatt smalt skuddene som rev 34-åringen bort.

- Han er vekk for alltid, men vis hensyn, la oss få beholde et fredet gravsted hvor vi kan sørge og minnes, ber Kari Kristiansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media