Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Festet videre etter blodbad

Selvmordsbombere drepte minst 16 mennesker på rockefestivalen i Moskva. Etter blodbadet fortsatte konsertene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vaktene på rockefestivalen reddet i går trolig mange liv, da de nektet de to kvinnelige selvmordsbomberne adgang til festivalen. De oppførte seg mistenkelig i billettkøen, forsøkte å snike og var altfor ivrige etter å få komme seg inn, sier viseinnenriksminister Rashid Nurgalijev til nyhetsbyrået AP.

60 skadd

Den ene kvinnen utløst bomba i billettkøen. Bare deler av bomba hun bar i et belte rundt livet, gikk av. En person ble drept sammen med henne. Men ti minutter seinere sprengte den andre kvinnen seg. Hun sto da i en kø hvor politiet evakuerte publikum ut av festivalområdet. Denne eksplosjonen beskrives som betraktelig kraftigere enn den første.

Da bombene gikk av, befant det seg 40000 tilskuere foran scenene. Hadde de to kvinnene kommet seg inn blant dem, ville langt flere blitt drept.

På det tidspunktet sto det russiske bandet Crematorium på scenen. De fortsatte å spille, mens sykebilene kjørte drepte og sterkt skadde til sykehus. Politiet lot være å avlyse konserten, av redsel for å skape panikk blant så mange mennesker.

Ny frykt

Den russiske innenriksministeren Boris Gryzlov anklaget umiddelbart tsjetsjenske opprørere for å stå bak terrorangrepet.

Han mente at det hadde sammenheng med at president Vladimir Putin dagen før hadde bestemt at det skal holdes presidentvalg i Tsjetsjenia 5. oktober. Talsmenn for opprørerne avviste imidlertid i går at de var ansvarlig for bombeattentatene.

Det vanlige folk i Moskva er mest redde for, er at de tsjetsjenske opprørerne nå har brakt krigen til den russiske hovedstaden. I Tsjetsjenia har opprørerne de siste månedene gjennomført en rekke selvmordsaksjoner. Det er en ny taktikk, og den har vist seg å være svært blodig og svært effektiv.

For bare noen uker siden tok en tsjetsjensk kvinne med seg 15 russiske soldater i døden da hun sprengte seg selv inne i en buss.

BÅRET BORT: En av de skadde blir båret bort etter bombene.
SOMMERROCK: Rockefestivalen «Vinger» arrangeres hver sommer på den nedlagte flyplassen Tushino i utkanten av Moskva. 40000 mennesker kom for å hygge seg med rockemusikk.