Festival avlyst

Blant annet skulle Matoma og Springsteen-coverbandet «Cover me» opptre.

SKULLE DELTA: Matoma var en av flere artister som opprinnelig skulle synge under festivalen. Det blir det ikke noe av nå. Her: Matoma som mentor under TV 2-programmet The Voice. Foto: Robert Holand / TV2 / NTB
SKULLE DELTA: Matoma var en av flere artister som opprinnelig skulle synge under festivalen. Det blir det ikke noe av nå. Her: Matoma som mentor under TV 2-programmet The Voice. Foto: Robert Holand / TV2 / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Beitostølen Live skulle egentlig arrangeres 11. og 12. august.

Nå har ildsjelene bak konserten sett seg nødt til å avlyse. Flere år med pandemi og endrede kjøpsvaner hos festivaldeltakende blir trukket fram som hovedårsaker.

- Med tungt hjerte

- Det er med tungt hjerte at Beitostølen Live ikke så noen annen utvei enn å melde oppbud, skriver arrangørene i en pressemelding onsdag kveld.

Festivalen har blitt arrangert i en årrekke, og i 2018 kunne Oppland Arbeiderblad melde at festivalsjef Atle Dalen hadde klart å rekruttere selveste Sting til å opptre i 2019.

Endringer i kjøpermarkedet, fravær av billettinntekter og offentlig støtte har gjort det det nærmest umulig for festivalen å gjennomføre i år.

- Vi vil begynne med å beklage til alle dere som har kjøpt billetter og alle involverte i det som skulle bli en fantastisk festhelg. Vi er dypt lei oss over å måtte skuffe dere, heter det videre i pressemeldingen.

- Tar med oss minnene

Til Oppland Arbeiderblad forteller mannen bak arrangementet, Atle Dalen, at det hele er «helt jævlig».

KJENT DELTAKER: Sting var en av artistene under festivalen i 2019. Foto: Domenico Cippitelli / NTB
KJENT DELTAKER: Sting var en av artistene under festivalen i 2019. Foto: Domenico Cippitelli / NTB Vis mer

- Det er ganske jævlig for min egen del. Det å måtte skuffe så mange folk som har vært med på laget, sier han, og legger til:

- Det er trist for de som virkelig ville dra dit. Markedet har blitt sånn at folk har dårligere råd, vi bestemmer oss i siste liten, og da blir det sånn.

Han forklarer dessuten at konseptet med å rekruttere store internasjonale artister har uteblitt etter pandemien. Særlig økonomi er avgjørende årsak.

Nå anmoder festivalarrangørene om å ta kontakt med kredittkortutsteder eller forbrukerrådet for å få refundert tapte billetter.

- For refusjon av billettkostnader råder vi dere til å kontakte banken deres hvis de er betalt med kredittkort. For andre betalingsmetoder kontakt Forbrukerrådet, står det skrevet i pressemeldingen, hvor det avsluttes med:

- Vi tar med oss minnene. Takk for oss. Hilsen Beitostølen Live.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer