Festivalene øker beredskapen

Noen av helgens folkerike arrangementer øker det private vaktholdet, mens andre setter sin lit til politiets ekstrainnsats.

SKJERPET:  Festivalene og turneringene som arrangeres i Norge inn mot helgen er i løpende kontakt med politiet. Norway Cup, er blant arrangementene har besluttet å øke beredskapen. Arkivfoto: NTB Scanpix
SKJERPET: Festivalene og turneringene som arrangeres i Norge inn mot helgen er i løpende kontakt med politiet. Norway Cup, er blant arrangementene har besluttet å øke beredskapen. Arkivfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Festivalene som arrangeres nå og innover mot helgen har i ulik grad gjennomført ekstratiltak for å ta hensyn til det mulige terrorvarslet politiet har kommet med.

Noen festivaler har sett seg nødt til å øke det private vaktholdet, mens andre foreløpig holder tett kontakt med politiet og vurderer situasjonen. 

Kontrollerer gamlebyen På Månefestivalen i Fredrikstad, som åpner portene i morgen, har de sett seg nødt til å skjerpe kontrollen på flere steder. 

- Vi har satt sikkerhetsvakter ved innkjøringen til gamlebyen hvor vi vanligvis har parkeringsvakter. Vi nekter alle unntatt beboere og næringslivet innkjørsel, sier Torill Frydenlund, som er daglig leder for festivalen.

Hun sier at sikkerhetsansvarlig ved festivalen har løpende kontakt med politiet. 

- I tillegg kommer vi til å skjerpe sikkerhetsrutinene ved innslippet og øke bemanningen fra sikkerhetsselskapet vår, sier hun.

Også Canal Street i Arendal har valgt å øke den private bemanningen.

- Vi har økt vaktholdet, men det viktigste der kontakten vi har med politiet. Det samarbeidet fungerer godt foreløpig, sier festivalleder Mats Aronsen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer