Festivalfavoritten

Årets festivalfavoritter i Sommer-Norge er Bigbang. Kanskje skyldes det at vokalist Øystein Greni (25) ser det som sin oppgave å ta dyden på publikum. - En konsert kan sammenliknes med å elske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det handler ikke nødvendigvis om teknisk dyktighet, men om å gi av seg selv.

Bigbang har allerede gjort seg bemerket på Øyafestivalen og Norwegian Wood. En av dem som lot seg imponere på sistnevnte sted var Grenis mormor.

Skatemester

- Hun ble trillet over fra pleiehjemmet Madserud i utkanten av parken. Mormor synes det var bemerkelsesverdig at jeg hadde klart å samle «så mange mennesker i Frognerparken på en helt vanlig søndag formiddag».

Greni liker Frognerparken blant annet fordi det var her han begynte å skate.

- Skating var fortsatt ulovlig i Norge. Vi var alltid redde for at politiet skulle komme. De tok brettene våre. Det første ordentlige brettet kjøpte jeg i London, men det ble tatt i tollen.

Greni grein, men tolleren hadde ingen medfølelse. Etter å ha søkt Forurensingstilsynet(!), fikk han brettet tilbake etter tre måneders karantene. I 1991 vant han EM. Så satte en skade bråstopp for proffplanene. Men han er fortsatt blant Norges ledende ramp-skatere.

Voksne damer

Dagbladet har tidligere viderebrakt den rørende historien om hvordan Greniå måtte kvitte seg med et annet framkomstmiddel: Med tungt hjerte solgte han sin strøkne Vespa 1964-modell for å finansiere plata «Electric Psalmbook». Men dimensjonene ved tragedien har vært skjult. Til nå.

- En godt bevart bikerhemmelighet er å stille på tomgang slik at de riktige frekvenser vil forplante seg til en forhåpentligvis begeistret kvinnelig passasjer...

En moden kvinne, helst, for dynamittkubben Øystein Greni, vokalisten som hopper høyest og gir mest - han påstår han liker dem godt voksne.

Nye festivaler

- Jeg liker eldre kvinner som sagt, men selvsagt innenfor rimelighetens grenser. De bør jo helst være fruktbare.

Greni vil nemlig ha masse barn og gjerne med en gang. Men aller først kommer Quartfestivalen og Jazzfestivalen i Molde. Og Greni vet alt hva publikums reaksjoner vil bli.

- Hankjønn kommer ofte og sier «rå lyd» og «fett gitarspill». De nøyer seg med teknisk snakk, det er ting de kan tillate seg å føle. Jenter på den annen side er mer opptatt av låter, tekster og stemninger.