Pengefestival: Slottsfjellfestivalen har blitt en økonomisk suksess. Foto: Christian Roth Christensen
Pengefestival: Slottsfjellfestivalen har blitt en økonomisk suksess. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Festivalsuksess i Tønsberg

Slottsfjellfestivalen har ikke bare musikalsk suksess, men kaster også bra av seg økonomisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musikkfestivalen Slottsfjell i Tønsberg er blitt en av de største i landet. I motsetning til en del andre festivaler er Slottsfjell også blitt en økonomisk suksess. Festivalledelsen er godt fornøyd med resultatene fra 2015 og bekrefter at 2016 heller ikke er noe unntak.

- Det har gått bra. Forskjellen fra i fjor er at vi i år utvidet festivalen med en dag fra tre til fire dager. Naturlig nok har det også gitt økt omsetning, sier daglig leder Johannes Lund til Finansavisen.

I 2015 økte festivalen omsetningen til snaut 53 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på 6,1 millioner. Lund opplyser at årets omsetning totalt vil ligge oppunder 60 millioner kroner, men ønsker ikke å gi noen ytterligere detaljer før regnskapene er klare.

Stein på stein

- Hva er årsaken til den økonomiske suksessen?

- Vi har eksistert siden 2003 og har utvidet år for år, og truffet godt med profil og booking, sier Lund, som også har en mindre eierpost, til avisen.

Den største headlineren i år var Karpe Diem, og neste år er Aurora allerede booket.

Selv om Lund bekrefter at prisnivået på en del artister har økt med den sterke konkurransen, ser han ikke det som et stort problem.

- Det gjør nok at det oppleves vanskeligere, men man finner alltid noe interessant. Vi har heller ikke vært en festival som har booket de aller største artistene, sier han til Finansavisen.

Baglerbrønnen Drift, som står bak festivalen, er eid av Kastellet Holding, som igjen eies av en rekke enkeltpersoner. De største aksjonærene er Erlend Mogård-Larsen og Øystein Ronander, som til sammen eier 52 prosent.

Flere økonominyheter

Espen har tjent 129 millioner på Sørenga
Har ingen tro på rentekutt