Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Festkvelden endte med dødskrasj

VINSTRA (Dagbladet): Her sørger Stein Ove Espe (24) og Monica Kongsli (23) over vennen og slektningen som døde i en tragisk bilulykke i går. Bilen han var passasjer i, braste med voldsom fart inn i en møtende bil i krysset bak dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med lystige festdeltakere som sjokkerte vitner ble den 23 år gamle gudbrandsdølen skåret ut av vraket. Tragedien skjedde ved totida natt til søndag, like utenfor utestedet Butler'n på Vinstra.

Til tross for førstehjelp på stedet døde 23-åringen på vei til Lillehammer fylkessykehus.

Noen timer før ulykken skal sjåføren ha skrytt av at han skulle kjøre fort. Politiet sitter inne med opplysninger om at bilen skal ha vært involvert i kappkjøring gjennom E6 på Vinstra like før ulykken.

- Vondt

- Det er bare vondt, sier Stein Ove Espe. Det har ennå ikke gått opp for ham at søskenbarnet og vennen gjennom flere år er borte for alltid.

Sammen med venninnen Monica Kongsli var han i går kveld tilbake på ulykkesstedet for å bearbeide de vonde minnene.

- Vi var begge hjemme med familien, da vi fikk beskjed om ulykken og kom hit samtidig. Da var han allerede på vei inn i luftambulansen. Jeg husker bare bruddstykker av det hele, det var sykebiler og folk overalt, sier Kongsli.

Seinere var de hjemme hos moren og faren til den avdøde vennen. Og i morgentimene var de med til Lillehammer fylkessykehus og sa farvel.

Tok blodprøve

Politiet ser alvorlig på hendelsen. Flere tips tyder på at sjåføren var påvirket av alkohol da han i noe som blir antydet å være over 150 kilometer i timen kjørte inn i en Nissan Primera som var i ferd med å krysse veien.

Den jevngamle tremenningen som satt bak rattet, og den 18 år gamle sjåføren i den kryssende bilen slapp fra ulykken med mindre skader.

- Vi kom fort til ulykkesstedet og fikk kontroll over situasjonen. Dørvaktene ved utestedet Butler'n som ligger like ved hjalp til og holdt nysgjerrige festdeltakere på avstand, sier førstelensmannsbetjent Ole Kristian Nybakken ved Nord-Fron lensmannskontor til Dagbladet.

Politiet sikret i går ettermiddag spor på ulykkesstedet.

- Vi har tatt blodprøve av føreren, og vært i kontakt med en rekke personer for å kartlegge bilens bevegelser de siste timene før ulykken, sier Nybakken.

Kjent strekning

E6 gjennom Vinstra er et beryktet fartsstrekke der flere lokale ungdommer tester bilene sine. Innehaver Torfinn Strømstad ved Butler'n forteller til Dagbladet at han ofte ser villmannskjøring på veiene.

- Når jeg kjører hjem fra jobb om natta, har det flere ganger hendt at jeg har møtt biler i voldsom fart, sier Strømstad.

- Vinstra er et lite sted der alle kjenner alle. Gjestene var i sjokk. Flere var nære slektninger av dem som var involvert i ulykken. Mange gråt, sier dørvakt Lars Stenseng.

Han så det voldsomme sammenstøtet.

SMADRET: Den 18 år gamle føreren av en Nissan Primera kom ut på E6 og ble påkjørt av en eldre Ford Sierra i voldsom fart. Passasjerene omkom senere.
SØRGER: Monica Kongsli og Stein Ove Espe sørger over den drepte 23-åringen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media