Festløve hadde kvelerslange rundt halsen

Fjærboa er ut i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I sørlandshovedstaden hadde én utelivsgjest gjort seg ekstra flid med festantrekekt natt til søndag.

Ikke kjenning av politiet

Mange skygget nok banen da en 23 år gammel mann ruslet gjennom Rådhusgata midt i sentrum. Rundt halsen hans kveilet det seg en kongepyton, en slangeart som vanligvis er halvannen meter lang.

Politiet rykket ifølge Fædrelandsvennens nettutgave ut umiddelbart da kristiansandere på bytur hadde gnidd seg i øynene og ba lovens lange arm om å gripe tak i saken.

- Vi fikk melding i 01.50-tida om at han gikk med slangen rundt halsen. Da politiet kom til stedet sa han at han hadde «fått den». Mattilsynet er varslet og vi vil nå sjekke om han har importert slangen eller hvordan dette forholder seg, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

- Er dette en kjenning av politiet?

- Slangen? Nei, det er første gang politiet har vært borti ham, opplyser Steinsland, og tilføyer at heller ikke eieren er noen kjent snok.

Finn Georg voktes med Falckeblikk

KONGE I RÅDHUSGATA: Kongepytonen Finn Georg har nå fått fosterhjem hos Lars Roland i Falck. Foto: JON ANDERS MØLLEN/FÆDRELANDSVENNEN
KONGE I RÅDHUSGATA: Kongepytonen Finn Georg har nå fått fosterhjem hos Lars Roland i Falck. Foto: JON ANDERS MØLLEN/FÆDRELANDSVENNEN Vis mer

Politifolkene som rykket ut til Rådhusgata tok selv hånd om reptilet, som nå av ikke oppgitte årsaker har blitt døpt «Finn Georg».

- Nå ligger den i en bag. Etter hvert skal vi få et bur og mat til den, så blir den nok værende her en stund, fortalte Ole Myrene ved Falck i Kristiansand til Dagbladet.no, før Fædrelandsvennen senere på dagen kunne inspisere Finn Georgs nye, midlertidige hjem.

Slangebæreren ble grunnet manglende kapasitet dimittert på stedet i natt. Sørlendingen skal ikke ha truet enkeltpersoner på gata, og har trolig bare et i overkant liberalt forhold til hvilke kjæledyr som egner seg for offentlig sted.

Hvis det er tilfelle vil han trolig åle seg unna en straffereaksjon, men kan ha blitt en svirebror fattigere.

- Dette er ikke en høyt prioritert sak, hevder operasjonslederen i politiet.

Kongepyton, Python Regius, er ifølge Wikipedia vanlige som kjæledyr på grunn av deres personlighet, og lever i minst 20-30 år. De spiser stort sett mus, og skal ikke være farlige for mennesker.