Festning USA

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • President George W. Bush forkaster Kyoto-avtalen, og de umiddelbare reaksjonene fra resten av verden var forbauselse og skuffelse, bekymring og forferdelse. De aller fleste av verdens ledere og forskere er enige om at kampen mot global oppvarming er den største utfordringen menneskeheten står overfor i det neste hundreåret. Kyoto-avtalen var et forsøk på å møte denne utfordringen i et globalt fellesskap. Nå er det et åpent spørsmål om avtalen i det hele tatt lar seg gjennomføre.

USA sier nå ja til en nær framtid preget av mer oppvarming, stigende havnivåer og enda voldsommere stormer. USA er det land i verden som bidrar mest til den globale oppvarmingen. President Bush er ikke engang villig til å gjøre reint i egen stue. I stedet legger han en meget tung bør på kommende generasjoners skuldrer.

  • Med dette utspillet og med sin beslutning om å bygge et amerikansk rakettskjold, har Bush demonstrert en klar uvilje mot internasjonalt samarbeid. I dagens verden kan ikke det kalles annet en kynisk, egenmektig og arrogant.