Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Festsnikerne er involvert i 16 søksmål

Det omstridte ekteparet hadde med seg et kamerateam til Det hvite hus.

SNEK SEG INN: Tareq og Michaele Salahi. Foto: AP Photo/Gerald Herbert/Scanpix
SNEK SEG INN: Tareq og Michaele Salahi. Foto: AP Photo/Gerald Herbert/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Ekteparet Tareq og Michaele Salahi rundlurte Secret Service, visepresident Joe Biden og flere kjendisgjester på Barack Obamas første statsmiddag.

De to var ikke på gjestelista til middagen, men klarte å snike seg inn og får nå stor oppmerksomhet i amerikansk presse.

- Sa de var invitert

Flere medier, blant annet nyhetsbyrået AP, kan fortelle at ekteparet ble filmet av et kamerateam på vei inn i Det hvite hus. De to er omtalt som aktuelle for den kommende realityserien «The Real Housewives of D.C», og det var et kamerateam fra produksjonsselskapene Bravo Media og Half Yard Productions som fulgte dem.

- Kamerateamet var ikke inne i Det hvite hus. De filmet paret mens de forberedte seg, skriver Johanna Fuentes, talsperson i Bravo Media, i en epost til AP.

Ifølge Politico stoppet filmingen da paret kom til sikkerhetskontrollen.

- De sa at de var invitert, og produsentene hadde ingen grunn til å tro noe annet, sier hun.

Men de var altså ikke invitert. Og nå risikerer de straff, og det spekuleres i at de mistenkes for både ulovlig inntrenging og for å ha løyet til Secret Service.

Ekteparet er aktive i polomiljøet og det som må kunne omtales som sosieteten i Washington og hjemstaten Virginia.

Samtidig avslører CNN at ekteparets rike- og vellykkede-fasade har noen sprekker. De har nemlig vært involvert i så mange som 16 søksmål, enten som saksøkte eller som saksøker. Flere av sakene pågår fortsatt, og flere av dem er knyttet til eierskapet til en vingård, der Tareq tilsynelatende er i konflikt med sine foreldre om eierskapet.

Gir sin versjon neste uke

I en annen av sakene ble ekteparet saksøkt av bryllupsarrangøren Robb Levin etter bryllupet på vingården i august 2005. Retten konkluderte da med at de skyldte Levin 15 000 dollar, men de pengene har bryllupsarrangøren fortsatt ikke sett noe til.

Vinselskapet Oasis Winery, som Tareq Salahi er oppført som styreleder i, trues også av konkurs. Blant kreditorene er staten Virginia og flere banker.

MED STABSSJEFEN: Ekteparet fikk tatt bilde av seg selv sammen med Rahm Emanuel, Barack Obamas mektige stabssjef. Foto: AP Photo/Scanpix/Facebook
MED STABSSJEFEN: Ekteparet fikk tatt bilde av seg selv sammen med Rahm Emanuel, Barack Obamas mektige stabssjef. Foto: AP Photo/Scanpix/Facebook Vis mer

Selskapet har blant annet enn kredittkortgjeld på 60 000 dollar og et skattekrav med ukjent størrelse hengende over seg, ifølge CNN. Selskapets inntekter sank fra 1,7 millioner dollar i 2007 til bare 35 000 dollar i 2008.

Ekteparets publisist (!) Mahogany Jones sier til CNN at de ikke vil kommentere verken deltakelsen på festen i Det hvite hus eller søksmålene nå, men at ekteparet neste uke vil gi sin versjon i flere eksklusive intervjuer.

MED VISEPRESIDENTEN: Salahi-ekteparet og Joe Biden ser ut til å trives i hverandre selskap. Foto: AP Photo/Scanpix/Facebook
MED VISEPRESIDENTEN: Salahi-ekteparet og Joe Biden ser ut til å trives i hverandre selskap. Foto: AP Photo/Scanpix/Facebook Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media