Corona:

Festungdom nekter å si hvem de har møtt

Drammen kommune ser en trend av smittede festungdom som nekter å fortelle smittesporerne hvem de har møtt. - Det utgjør en betydelig fare for utviklingen, sier kommuneoverlegen.

STOR ØKNING BLANT UNGE: Smitteøkningen blant unge har vært særlig tydelig i Oslo og Viken den siste tida, der de nye virusvariantene dominerer. Her fra Drammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
STOR ØKNING BLANT UNGE: Smitteøkningen blant unge har vært særlig tydelig i Oslo og Viken den siste tida, der de nye virusvariantene dominerer. Her fra Drammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har det vært en økning i coronasmitte i samfunnet, særlig blant barn og unge.

«Det høyeste antall meldte tilfeller i forhold til befolkningstallet i uke 9 ble observert i aldersgruppene 13–19 år (128 per 100 000) og 20–39 år (96 per 100 000)», skriver Folkehelseinstituttet (FHI) i sin siste ukesrapport.

Økningen har vært særlig tydelig i Oslo og Viken der de nye virusvariantene dominerer, påpeker FHI.

- Det bekymrer, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune til Dagbladet.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 145 nye smittetilfeller i kommunen. Det er 29 flere tilfeller enn det som ble rapportert for foregående toukersperiode i går og nærmere en tidobling sammenliknet med tallet som ble rapportert for 15 dager siden.

Holder tilbake informasjon

Testing, kartlegging av smittetilfeller, isolasjon av smittede og karantene for nærkontaktene (TISK) er med andre ord helt avgjørende for å unngå at smittetallene går ytterligere opp.

Men dette har vist seg vanskelig å følge opp for smittesporerne de siste dagene, forteller Johannessen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer