Fet fisk mot depresjon

Britiske forskere spekulerer på om kostholdsendringer kan være årsak til at depresjoner har økt i den vestlige verden. Forskerne har funnet ut at alvorlig deprimerte pasienter har mindre mengder av såkalt omega-3 fettsyrer i sine cellevegger enn friske personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De britiske forskerne undersøkte 15 pasienter med alvorlig depresjon og sammenlignet dem med et tilsvarende antall friske kontrollpersoner. Studien er publisert i tidsskriftet Biologisk psykiatri og viser at hos de deprimerte var det særlig nedsatt mengde av omega-3-fettsyren DHA, skriver bladet Psykisk helse.

Tidligere er det fastslått at vi trenger omega-3-fettsyrer for å utvikle hjernen vår på best mulig måte, derfor inneholder morsmelk mye slike fettsyrer.

Omega-3-fettsyrer finnes særlig i fet fisk og tran.

(NTB)