FORSVUNNET: Et nettsted knyttet til fetisjisme er koblet inn en kriminalsak i USA der en 28 år gammel mann er fengslet, mistenkt for å ha bortført 26 år gamle Yingying Zhang (bildet). Foto: University of Illinois Police Department via AP / NTB scanpix
FORSVUNNET: Et nettsted knyttet til fetisjisme er koblet inn en kriminalsak i USA der en 28 år gammel mann er fengslet, mistenkt for å ha bortført 26 år gamle Yingying Zhang (bildet). Foto: University of Illinois Police Department via AP / NTB scanpixVis mer

Fetisjnettsted kobles til bortføringen av student i USA

Yingying Zhang forsvant for snart en måned siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et nettsted knyttet til fetisjisme er koblet inn en kriminalsak i USA der en 28 år gammel mann er fengslet, mistenkt for å ha bortført en 26 år gammel kvinne.

26 år gamle Yingying Zhang studerte ved Universitetet i Illinois. Etterforskerne fra FBI frykter at hun ikke lenger er i live.

Den 28 år gamle studenten som er siktet skal ha bortført henne 9. juni. Politiet oppgir at han oppsøkte nettstedet for å følge diskusjoner med titler som «den perfekte bortføringsfantasi» og «planlegg en kidnapping».

De siste måneden er nettstedet blitt kritisert for ikke å ta klarere avstand fra mulig kriminell aktivitet.

28-åringen fremstilles mandag for retten i Urbana, ikke langt fra universitet der Zhang studerte. Han ble arrestert fredag etter at etterforskerne overhørte ham fortelle noen at han hadde kidnappet kvinnen og holdt henne fanget mot hennes vilje.

Nettstedet besluttet å forby hundrevis av fetisjkategorier etter at nettnavnet dukket opp i straffesaker, blant annet i Australia. Men så sent som søndag var det fortsatt flere forum for bortføringsfantasier, og kategorien bortføringsspill hadde mer enn 78.000 følgere.

Blant trådene som fortsatt lå tilgjengelig, var «Verktøy for en kidnapper».