Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fett år for meklerne

Flere av «supermeklere» har økt inntekten sin med millioner fra 1998 til 1999. Eiendomsmekling er god butikk. For meklerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øverst på lista i Oslo troner Arve Feet i Arve Feet AS. 1999-inntekten var på 4,1 millioner kroner, mot 1,9 millioner året før.

- Joda, det har vært et veldig hyggelig år for både meglerbransjen og firmaet. Men i tillegg har jeg vært heldig på aksjemarkedet. I inntekten min ligger også betydelige kapitalinntekter, sier Arve Feet til Dagbladet.

- Så det er ikke slik at eiendomsmeglere like gjerne kunne hatt ei pengepresse i kjelleren?

- Å nei, riktig så ille er det ikke...

Som forventet

Også nummer to på Dagbladets liste, Odd Kalsnes i Aktiv Eiendomsmegling, økte sin inntekt med en drøy million til 3,8 millioner kroner.

- Omtrent som forventet, sier Kalsnes til Dagbladet på telefon fra Spania.

Kalsnes forklarer den høye inntekten med at han har solgt mange dyre eiendommer i 1999, eiendommer med en prislapp på mellom 15 millioner og 25 millioner kroner. Slikt blir det provisjonskroner av...

- Joda, det har vært et godt år. Kanskje det beste noen gang. Akkurat nå vet jeg ikke helt hvor mange eiendommer jeg solgte i fjor, men det skal litt til for å slå toppåret 1987. Da solgte jeg 375 boliger, og det antallet klarer jeg nok aldri å slå, sier Kalsnes.

Han jobber et sted mellom 10 og 12 timer hver dag, men har med årene begynt å ta fri i helgene. Uten at det altså vises på lønnsslippen av den grunn.

Bedre og bedre

Tom Elliot Johnsen i Advokatene Sem og Johnsen Eiendomsmegling økte inntekten fra 1,2 milloner kroner til 3,2 millioner kroner fra 1998 til 1999.

- Jeg vet ikke om jeg kan gi noen spesiell grunn til at det har gikk så bra i fjor. Vi kan vel si at det bare går bedre og bedre for hvert år, sier Johnsen.

Han mener han omsatte ca 200 leiligheter i fjor, alle i høy prisklasse.

- Vi selger bare dyre leiligheter, og det blir det jo fort kroner av. Gjennomsnittsprisen på boligene vi selger er på mellom 2,5 og 3 millioner, sier Johnsen - som bare opererer på Oslo Vest og i Bærum. Den dyreste eiendommen Johnsen solgte i 1999, kostet 35 millioner kroner. Johnsen var også mannen som formidlet salget av leiligheten kronprins Haakon kjøpte i Ullevålsveien 67 i Oslo.

FEITEST: Slik bor Arve Feet, eiendoms-<br>mekleren som tjener mest i Oslo. I 1999 tjente Feet 4,1 millioner. Han har råd til å bo fett.