Fetter vurderer søksmål mot aviser

STAVANGER (NTB): Birgitte Tengs' fetter vurderer injuriesøksmål mot Rogalands Avis og Stavanger Aftenblad. Bakgrunnen er at avisene etter at fetteren ble frifunnet har brakt videre påstander om at han er drapsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fetteren ble frifunnet for drapet på sin kusine, men likevel dømt til å betale erstatning til Birgittes Avisene brakte videre påstander om at fetteren var skyldig fra Birgittes nære familie, skriver VG.

- Jeg forstår familiens frustrasjon, men uttalelsene er likevel mulig straffbare. Nå er gutten frifunnet i retten, og i Norge er blodhevn avskaffet for mange år siden, sier fetterens advokat Sigurd Klomsæt.

Han reagerer sterkt på reportasjene i de to avisene.

- Her kan det bli aktuelt med et erstatningskrav. Å viderebringe et sitat om at fetteren er drapsmannen på tross av at han er frifunnet ved en rettskraftig dom, er etter mitt skjønn et soleklart brudd på straffelovens injuriebestemmelser, sier han.

Redaktør Thor Bjarne Bore i Stavanger Aftenblad vil ikke kommentere saken, mens sjefredaktør Lars Helle i Rogalands Avis sier at han ser at det kan være en viss konflikt mellom straffelovens injuriebestemmelser og det som sto på trykk i avisen.

(NTB)