Fetteren avbrøt dramatisk avhør

Politiet mener de har fått et nytt gjennombrudd i etterforskningen av drapet på de to kinesiske studentene. Den drapssiktede fetteren vil samtykke til fire nye uker i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble et dramatisk avhør av den drapssiktede fetteren på politihuset i går. Etter noen få timer valgte fetteren å avbryte avhøret - etter at politiet skal ha konfrontert ham med nye beviser i dobbeltdrapssaken.

Nye tekniske beviser skal knytte fetteren til åstedet, hybelen i Bjerregaards gate i Oslo.

Samtykker i fengsling

Den 22 år gamle drapssiktede fetteren til Yuhang Wu (22) satt i går i et vel tre timer langt politiavhør. Politiet mener han sto bak drapene på Ningyan Yu (23) og Yuhang Wu. De ble funnet drept på hybelen i Bjerregaards gate i Oslo 20. februar i år.

I dag vil fetteren samtykke til fire nye uker i varetekt. Drapssiktedes forsvarer, advokat Tor Kjærvik, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

- Ut fra de rådende omstendighetene aksepterer min klient fire nye uker i varetekt. Men det må overhodet ikke oppfattes som en erkjennelse av straffskyld for drapene. I samråd med meg er han kommet fram til at det for øyeblikket er skjellig grunn til mistanke i saken, sier Kjærvik.

Advokaten vil ikke kommentere detaljer i politiets nye beviser mot fetteren.

- To gjerningsmenn

Politiet mener fetteren er knyttet til åstedet gjennom tekniske beviser. Etter det Dagbladet får opplyst, skal etterforskerne nå ha fått svar på biologiske prøver og avtrykk fra åstedet.

Politiet er livredde for at detaljer fra etterforskningen skal komme ut. Dagbladet får bekreftet at dette har sin bakgrunn i at etterforskerne har grunn til å tro at én drapsmann fortsatt kan være på frifot.

Som Dagbladet har skrevet tidligere, kan de to studentene ha blitt drept av to personer. Kilder med kjennskap til etterforskningen understreker at de ikke vet dette med sikkerhet, men at det ikke kan utelukkes at fetteren har fått hjelp til å utføre drapene.

Derfor vil etterforskerne unngå at en eventuell drapsmann på frifot kan få opplysninger om detaljer fra etterforskningen i pressen.

Jakter på kniv

Politiet har fra første dag i etterforskningen ment at drapene ble utført av en person som kjente de to studentene. Etterforskerne mener de nå - i tillegg til de nye tekniske sporene - har en rekke med indisier som knytter fetteren til drapene. Det er likevel flere ubesvarte spørsmål i saken.Kniven som ble brukt, er fortsatt ikke funnet.Hvorfor ble mobiltelefonen til et av ofrene funnet i området nærmere 14 dager etter drapene? Etterforskerne har jobbet ut fra flere teorier om motivet: Var fetteren forelsket i den kvinnelige studenten, og hadde han dermed et sjalusimotiv? Eller er det et økonomisk motiv bak dobbeltdrapet?

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken før vi har vært i rettsmøte i Oslo tingrett, sier politiadvokat Svein Holden til Dagbladet.