Fetteren fengslet

Den 22-år gamle fetteren ble varetektsfengslet for dobbeltdrapet på det kinesiske studentparet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fetteren til den drepte studenten Yuhang Wu er varetektsfengslet i to uker med brev og besøksforbud, i full isolasjon. Aktor Svein Holden ba om fire uker, og fikk dermed ikke rettens medhold for mer enn to uker.

- Retten sier at den ikke finner mistanken spesiell sterk, og satte derfor varetektstiden til to uker, sier Holden.

Forsvarer Tor Kjærvik reagerer på at han har blitt nektet innsyn i en rekke saksdokumenter.

- Det er 38 dokumenter i saken, og jeg har fått innsyn i to av dem. Da er jobben min håpløs, sier Kjærvik.

Han og klienten har tatt betenkningstid på om de vil påkjære kjennelsen.

Fengslingsmøtet mot den 22-år gamle fetteren startet klokka 13.00 og gikk for lukkede dører i tre og en halv time. 22-åringen var selv tilstede under forhandlingene, sammen med tolk og hans forsvarer,advokat Tor Kjærvik.

Fetteren ble pågrepet mandag kveld, og er siktet for forsettelig drap på det kinesiske studentparet Ningjyan Yu (23) og Yuhang Wu (22).

Politiet mener den drapssiktede stakk sin fetter i hjel og kvalte hans kjæreste inne på hybel 405 i studentblokka i Bjerregaards gate i Oslo. Motivet skal være sjalusi.

22-åringen meldte selv ofrene savnet, og var blant de første som ble avhørt av politiet etter at det ble slått drapsalarm. Flere spor på åstedet, inkludert DNA, skal knytte fetteren til drapet, oppgir kilder til Dagbladet.

IRRITERT: Forsvarer Tor Kjærvik er oppgitt over at han ikke får innsyn i politiets dokumenter.
SVAK: Aktor Svein Holden fikk ikke rettens medhold i å holde 22-åringen fengslet i fire uker. Nå har han bare to uker på å styrke bevissamlingen mot fetteren.