Fetteren frikjent

Juryen brukte over 9 timer på å finne Birgitte Tengs' fetter uskyldig i drapet på henne. Juryen har frikjent den tiltalte på alle punkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med dommen i lagmannsretten i Stavanger i dag er saken endelig avgjort, og skyldspørsmålet kan ikke overprøves av andre domstoler.

Fetteren gråt kraftig da lagrettens formann svarte et klart nei på skyldspørsmålet. Også hans foreldre som var til stede i salen, kom med kraftige følelsesutbrudd. Birgitte Tengs foreldre var derimot ikke i rettsalen. Advokat Sigurd J. Klomsæt sier at han er svært tilfreds med lagrettens kjennelse. - Dette er noe vi har jobbet mot lenge, sier Klomsæt, til NTB.

Brukte lang tid

Etter at juryen hadde avsagt sin kjennelse, trakk fagdommerne seg tilbake for å vurdere kjennelsen. Dommerne brukte nærmere 40 minutter på vurderingen, noe som er svært uvanlig.

- Umennskelig og helt unødvendig, sa Klomsæt etter at kjennelsen var forkynt.

Juryen trakk seg tilbake klokka 10 i formiddag etter at lagmann Steinar Trovåg hadde gitt sin rettsbelæring.

Trovåg ba juryen svare ja eller nei på følgende spørsmål:

 • Har tiltalte vært på Gamle Sundsvei natten mellom 5. og 6. mai i 1995?
 • Har han begått utuktige handlinger mot Birgitte Tengs?
 • Drepte han Birgitte forsettelig (med hensikt)?
 • Drepte han Birgitte for skjule en annen handling, nemlig det seksuell overgrepet?
  Tiltalte har innrømmet drapet, men trakk senere tilståelsen.

  Erstatning
  Fetteren ble av Karmsund herredsrett dømt til 14 års fengsel i fjor høst. Han anket dommen, og drapssaken har nå vært til behandling i mer enn seks uker i Gulating lagmannsrett.

  Advokat Erik Lea, som er bistandsadvokat for foreldrene til Birgitte Tengs, sier at han allerede torsdag i Gulating lagmannsrett vil prosedere erstatningssak for Birgittes foreldre.

  Ifølge Lea kan fetteren bli dømt til å betale erstatning til Birgitte Tengs' foreldre, selv om han er frifunnet i lagmannsretten.

FORNØYD:</B>Advokaten til den tiltalte, Sigurd Klomsæt, var fornøyd med kjennelsen, men mente lagdommerne hadde brukt for lang tid på sin vurdering.