Fetteren ikke mistenkt i cold case-gruppas etterforskning

Cold case-gruppa til Kripos bekrefter at Birgitte Tengs' fetter aldri har hatt status som mistenkt i den fornyede etterforskningen av drapssaken.

DREPT: Drapet på Birgitte Tengs i 1995 er en av de uløste drapsgåtene i Norge. Foto: Privat
DREPT: Drapet på Birgitte Tengs i 1995 er en av de uløste drapsgåtene i Norge. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fetteren sier til Stavanger Aftenblad at han opplever seg som endelig renvasket etter at politiet i et brev onsdag opplyser at han ikke er mistenkt for drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs i 1995. Han tilsto på et tidlig tidspunkt i etterforskningen, etter å ha sittet isolert i varetekt i en måned, at det var han som voldtok og drepte kusinen, men trakk tilståelsen.

Han ble senere frikjent i straffesaken, men dømt i den sivile prosessen til å betale erstatning til Tengs' foreldre. Erstatningsdommen er senere opphevet etter behandling i Menneskerettsdomstolen (EMD) i Strasbourg.

«Politiet bekrefter samtidig at NN (navnet på Birgitte Tengs’ fetter) ikke på noe tidspunkt etter at ny etterforskning ble igangsatt 3. januar 2017 har hatt status som mistenkt eller siktet i saken», skriver påtaleansvarlig Lars Ole Berge i brevet til fetteren.

– Brevet viser at norsk politi endelig har forstått hva falske tilståelser betyr. Den gangen, da saken ble behandlet i retten, gjorde de ikke det, sier fetterens advokat Arvid Sjødin til Aftenbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer