Birgitte Tengs-saken:

Fetteren møter i retten

Ble frikjent for drapet. Nå vil han selv møte som vitne.

KLART FOR RETTSSAK: Birgitte Tengs ble drept på Karmøy i 1995. Nå kan saken få et endelig punktum. Foto: NTB
KLART FOR RETTSSAK: Birgitte Tengs ble drept på Karmøy i 1995. Nå kan saken få et endelig punktum. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

7. november starter rettssaken mot Johny Vassbakk, 52-åringen som er tiltalt for drapet på Birgitte Tengs på Karmøy i 1995.

Tidligere er Tengs' fetter domfelt i tingretten og frikjent i lagmannsretten for drapet på Birgitte. I forbindelse med den nye rettssaken, vil han selv møte og forklare seg som vitne. Det får Dagbladet opplyst.

- Svært viktig

Forsvarerne til Vassbakk varslet i begynnelsen av oktober at fetteren igjen vil bli sentral i retten. De mener det er naturlig siden hans historie er en viktig del av saken.

- Dersom han møter fysisk, så er det positivt med tanke på å få belyst saken. Det har imidlertid ikke vært noe krav fra vår side å innkalle ham til retten, sier Vassbakks forsvarer, advokat Stian Bråstein.

Han beskriver dialogen med fetterens advokat, Arvid Sjødin, som ryddig og pågående over tid med tanke på å få fetteren inn som vitne i rettssaken.

- Vi har gjort til kjenne at vi mener å belyse hans historie i saken er svært viktig, men det kunne vi gjort ved opplesing av dokumentene. Det er viktig for oss, og vi vil være veldig tydelige på, at uskyldspresumsjonen vil gjelde for ham i likhet med for vår klient. For oss betyr det at vi har et ansvar for å være helt klare på at han har et krav på å bli ansett som uskyldig, på samme måte som vår klient har det, sier Bråstein til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer