- Fetteren sa han ville ha to koner

- Jeg oppmuntret ham til det, for da ville jeg slippe å se ham.

FORSVARET: Fetterens (24) advokat Tom Barth-Hofstad i samtale med tantens (47) advokat Sidsel Katralen. Foto: Espen Røst/Dagbladet
FORSVARET: Fetterens (24) advokat Tom Barth-Hofstad i samtale med tantens (47) advokat Sidsel Katralen. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 17 år gamle jenta som nå bor på hemmelig adresse fordi politiet mener det er en reell fare for hennes liv, gikk i detalj om hva som skjedde da hun ble tvangsgiftet med sin syv år eldre fetter som 13-åring i 2006.

Hun forklarte retten bak lukkede dører om vold, trusler og seksuelle overgrep fra fetteren etter ekteskapsinngåelsen.

Flyttet Mot slutten av 2009 flyttet fetteren og den da 16 år gamle jenta ut fra onkelen og tanta og inn på en ny adresse i Oslo.

Når fetterens advokat, Tom Barth-Hofstad, spør 17-åringen om flyttingen, forteller hun at hun synes det var fint å flytte. Slik slapp hun å bo sammen med onkelen og tanta. Hun har tidligere idag forklart at onkelen er familiens overhode.

- Jeg brydde meg ikke om leiligheter eller noe som helst, det eneste jeg tenkte på da, var på å komme meg bort fra hans foreldre, sier hun.

Advokat Barth-Hofstad ville vite om fetteren hadde andre damer hjemme i den nye leiligheten, noe 17-åringen bekreftet. - Brydde du deg om det? spør advokaten.

- Nei, da hadde jeg en grunn til å dra hjem til foreldrene mine. Alle visste at han hadde en annen kjæreste. Det var ingen stor sak i familien. Men om jeg hadde gjort det samme ville jeg blitt drept der og da, forteller hun retten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer