Fetteren til Birgitte Tengs får erstatning, men ikke jobb

Delvis medhold i søksmålet mot Fokus Bank.

DREPT: Birgitte Tengs ble drept natt til lørdag 6. mai 1995, 17 år gammel. Foto: PRIVAT
DREPT: Birgitte Tengs ble drept natt til lørdag 6. mai 1995, 17 år gammel. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fetteren til Birgitte Tengs fikk delvis medhold i søksmålet mot Fokus Bank. Stavanger tingrett dømte banken til å betale over 925 000 kroner i erstatning til fetteren.

Den 34 år gamle fetteren saksøkte Fokus Bank etter at banken opphevet arbeidsavtalen med ham da de fant ut at han er den mye omtalte fetteren til Birgitte Tengs.

34-åringen har i Stavanger tingrett krevd at arbeidsavtalen med Fokus Bank gjøres gyldig, slik at han kan tiltre jobben i Stavanger. I tillegg har han krevd erstatning for blant annet tapt arbeidsinntekt siden tiltredelsesdatoen 1. mars, og oppreisning for ærekrenkelse.

Ifølge onsdagens dom får ikke fetteren jobben sin tilbake, men han har fått gjennomslag for at banken skal dekke økonomiske tap han har hatt etter at jobben gikk tapt, fastlønn og eventuell bonuslønn. Til sammen blir banken dømt til å betale ham 925 000 kroner.

Tidligere har 34-åringen avslått et tilbud fra banken om en årslønn i kompensasjon, rundt 700 000 kroner, ifølge Stavanger Aftenblad.

Fokus Bank sier de aldri ville gitt mannen jobben som kundeansvarlig for storkunder på Vestlandet om de hadde kjent til hans bakgrunn. Ifølge banken burde 34-åringen ha opplyst hvem han var.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer