Fettet flyter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Slakteriene feilberegnet markedet for ribbe før jul, med det resultatet at butikkene var utsolgt i flere dager før jul her på Østlandet. Likevel har ribbesalget i år økt med 25 prosent. I tillegg kommer hordene av nordmenn på handletur i Sverige, der nettopp ribbe står på handlelappen, ved siden av andre sunne varer som alkohol og tobakk.
  • Dette må bekymre flere enn svinebønder og finanspolitikere. Konsumet av svineribbe var sikkert ikke så skadelig når inntaket var begrenset til julaften. Men nå er det åpenbart blitt mer enn sesongvare, og da må saken på helseministerens bord. Et ekstra problem må det være at svenske griser er så mye feitere enn sine norske artsfrender. Her finnes åpenbart også forkla ringen på at overvekt er et spesielt stort problem i grensetraktene. Svenskeflesket må jo fortæres. Ikke rart vestlendingene lever lengst. De slipper også alt stresset med å komme seg over EU-grensa og frykten for å bli tatt i tollen på tilbakeveien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer