Fettfri mus gir håp for overvektige

I USA har forskere nå klart å produsere en genmodifisert mus som ikke legger på seg. Dette kan være et gjennombrudd i forskningen på vektproblemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mus som kan spise så mye de orker uten å legge på seg, kan være med på å lansere en helt ny type medisin mot fedme. Dyrene som forskerne har brukt mangler egenskapen som gjør at fettlagrene brytes ned. Dette, og genetisk høy forbrenning fører til at musene ikke legger på seg, selv ikke når de spiser utelukkende fet mat, skriver BBC Online.

Det forskerne har gjort er å endre forbrenningen av fett. Fettcellene i kroppen blir beskyttet av et stoff som heter «perilipin». Det er dette stoffet forskerne har fjernet fra sine forskningsmus. Perilipin beskytter fettlagrene i kroppen, og er i stor grad skyldig for at musene legger på seg.

Forskere ved Baylor College i Houston, Texas, mener denne utviklingen kan løse problemene for mennesker som er overvektige. Hvis de kan lage et stoff som spiser opp fettlagrene vil man i framtida kunne reversere fedme hos mennesker.

Leder for forskerne, Dr. Martinez-Botas, sier likevel at det nok vil ta litt tid før man får overført effekten til mennesker.

Rapporten som beskriver undersøkelsene finnes i tidsskriftet Nature Genetics.