Frogner-drapet

Fevziye (50) ble drept på Frogner

Det var Fevziye Kaya Sørebø (50) som onsdag morgen ble skutt og drept på Frogner i Oslo.

DREPT: Fevziye Kaya Sørebø (51) ble drept på Frogner i Oslo onsdag. Her fra journalistkonferansen SKUP i 2019 på Quality Hotel i Tønsberg der hun var på jobb som tolk. Foto: Berit Roald / NTB
DREPT: Fevziye Kaya Sørebø (51) ble drept på Frogner i Oslo onsdag. Her fra journalistkonferansen SKUP i 2019 på Quality Hotel i Tønsberg der hun var på jobb som tolk. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Navnet frigis i samråd med de pårørende, opplyser familiens bistandsadvokat Ida Andenæs til Dagbladet.

En mann i slutten av 30-åra ble pågrepet kort tid etter hendelsen, som fant sted i morgentimene onsdag. Mannen er ikke avhørt og har ikke tatt stilling til straffskyld etter siktelsen om drap, men har samtykket til varetektsfengsling i fire uker.

- Tragisk

Advokat Victoria Holmen har kjent familien lenge, og var en nær venn av drapsofferets ektemann, som døde i 2018, gjennom mange år.

- Dette er tragisk og helt forferdelig. Først og fremst for jentene. De blir heldigvis godt ivaretatt og det er det viktigste.

BLE DREPT: Blomster og tente lys ble raskt lagt ned på stedet der kvinnen ble skutt og drept på Frogner. Mannen i 30-åra som er siktet for drapet på en kvinne på Frogner i Oslo onsdag morgen, skylder den drepte kvinnen om lag 12 millioner kroner etter en byggesakskonflikt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Bistandsadvokat for de pårørende, Ida Andenæs i Elden Advokatfirma, sa følgende til Dagbladet torsdag ettermiddag:

- Det er to døtre som har mistet moren sin. De har det åpenbart tøft i denne situasjonen, som jo er dramatisk.

Fredag sier hun at status ikke har endret seg siden dagen før.

- Det er dekkende det jeg sa i går. Barna blir ivaretatt av nær familie på en veldig god måte, så det er veldig bra, sier hun til Dagbladet.

- Kan du si noe om det videre arbeidet?

- Det er jo en pågående etterforskning, med alt det innebærer. Jeg tror ikke jeg skal gå inn på detaljer om hva politiet holder på med.

Årelang konflikt

Det var rundt klokka 08.30 at politiet ble varslet om en skyteepisode i Tostrupsgate i bydel Frogner i Oslo. 51-årige Kaya Sørebø ble erklært død på stedet.

Kort tid seinere ble mannen i 30-åra, som nå er siktet for drap, pågrepet på E18.

BLOMSTER: Bekjente legger ned blomster på fortauet der kvinnen ble skutt og drept. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLOMSTER: Bekjente legger ned blomster på fortauet der kvinnen ble skutt og drept. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Den siktede mannen og Sørebø har i årevis vært involvert i en betent byggesakskonflikt. Siktede ble rett før jul dømt til å betale avdøde om lag 12 millioner i erstatning. Saken er anket til lagmannsretten.

Konflikten er sentral i politiet etterforskning av saken.

Torsdag ble den siktede lagt inn på psykiatrisk, og er nå ikke i stand til å la seg avhøre, sa mannens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, til Dagbladet fredag morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer