Corona

FHI: - Vokser saktere

FHI slår fast i sin ferske risikorapport at epidemien vokser saktere nå. Samtidig vet man ikke når bølgen når toppen eller hvor lenge den vil vare.

GLADNYHET: FHI-direktør Camilla Stoltenberg kunne komme gode nyheter etter deres siste ukesrapport. Reporter: Kaja Storrøsten. Video: Vilde Sofie Einan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I sin siste risikorapport skriver Folkehelseinstituttet at det er usikkert hvor langt vinterbølgen er kommet.

- Epidemien vokser saktere nå enn i januar, men effekten av BA-varianten og fjerningen av de kontaktreduserende tiltakene 1. februar kan gi ny økning. Vi vet ikke når epidemien når toppen og hvor lenge denne bølgen vil vare. Hele landet vil ikke nå bølgetoppen samtidig, skriver FHI i rapporten.

- Vil smitte tre-fire millioner

FHI regner med at epidemien vil øke enda noen uker, eventuelt med noe utflating i vinterferieukene, før bølgen snur og når et lavt nivå i slutten av mars.

- Vi regner med at vinterbølgen vil smitte tre-fire millioner mennesker, og at rundt en halv million kan smittes i de verste ukene. Vi tror at noen tusen vi trenge sykehusbehandling, men at sykehusene aldri vil ha flere enn tusen samtidig innlagt totalt og heller ikke flere enn hundre pasienter samtidig på respirator. I tillegg kommer pasienter med andre innleggelsesårsaker, men påvist SARS-CoV-2-infeksjon.

Vi må også regne med en ny bølge, ifølge FHI.

- Etter vinterbølgen må vi regne med en ny bølge av denne varianten, trolig til høsten eller vinteren, eller en ny bølge av en ny variant allerede i sommerhalvåret. Befolkningens grunnimmunitet vil sannsynligvis beskytte godt mot alvorlig sykdom, uansett variant, heter det videre i rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer