Coronavaksine:

FHI: 678 000 Janssen-doser i juni

FHI varsler stor vaksineleveranse fra Johnson & Johnson til sommeren.

PERU: For 85 år gamle Jose Luis Marcedo er dansen svært viktig. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: Rappler. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge får 678 000 doser av Janssens (Johnson & Johnson) vaksine i juni, ifølge FHIs prognose.

Det opplyser seksjonsleder Knut Jønsrud ved seksjon vaksineforsyning i FHI til Dagbladet.

Månedsleveransene i kvartalets to første måneder fordeler seg ifølge FHIs prognose slik: 52 000 doser i april og 226 000 doser i mai.

Totalt har Janssen allokert 956 000 doser til Norge i andre kvartal, ifølge Jønsrud.

Den første leveransen kommer i uke 16, og er på 26 000 doser. Vaksinen ble godkjent i Norge 11. mars – samme dag som regjeringen satte bruken av AstraZenecas coronavaksine på vent.

NOK MED EN DOSE: Johnson & Johnson vaksinen godkjennes i Norge. - Vaksinen viser god beskyttelse etter én dose, sier Sara Sofie Viksmoen Watle til Dagbladet. Video: Jostein Sletten / Forde Andresen Vis mer

Fire vaksiner

Vaksinen var den fjerde som ble godkjent i EU. Tidligere er vaksinene fra Pfizer/Biontech, Moderna og AstraZeneca tatt i bruk - men sistnevnte et altså satt på pause, etter meldinger om alvorlige mistenkte bivirkninger.

Johnson & Johnsons skiller seg fra de tre øvrige vaksinene fordi i det at den gis i én dose, og ikke to.

- Det er kjempefint at vi nå har fått enda en vaksine som viser seg å gi veldig god beskyttelse mot sykdom. Det trenger vi nå som vi har mangel på vaksiner.

Det sa FHI-overlege Sara Viksmoen Watle Dagbladet 11. mars.

- Vaksinene gis som én dose. Det er klart at det er mye enklere når det er én dose og man slipper å komme tilbake for den andre dosen. Vaksinen viser også veldig god beskyttelse etter den ene dosen, så det er veldig positivt.

Tidligere har det vært uklart hvordan de allokerte dosene vil fordelene seg gjennom kvartalet.

12. mars uttalte Jønsrud i Dagbladet at Janssen ikke hadde spesifisert når dosene ville komme, og at samtlige doser i teorien som kunne komme så seint som i slutten av juni, selv om ingenting tydet på dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer