FHI advarer mot vaksinerot

Folkehelseinstituttet advarer mot feil og mangler i vaksinasjonsregisteret, og oppfordrer folk til å kontrollere egne helseopplysninger. Overfor Dagbladet anslår de at det nå er omkring 10 000 feilregistreringer der.

VAKSINEROT: FHI opplyser at de anslår at det nå er omkring 10 000 feilregistreringer i Nasjonalt vaksinasjonsregister. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
VAKSINEROT: FHI opplyser at de anslår at det nå er omkring 10 000 feilregistreringer i Nasjonalt vaksinasjonsregister. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Folkehelseinstituttet anslår at det er flere tusen feilregistreringer i vaksinasjonsregisteret, opplyser avdelingsdirektør Karianne Johansen til Dagbladet. I forrige uke advarte både avdelingsdirektør Line Vold og assisterende direktør Gun Peggy Knudsen mot slike feilregistreringer.

- Dette er ikke noe som vi har god statistikk på. Vi estimerer at det er omkring 10 000 feilregistrering som er inne i systemet nå som vi oppdager når vi kjører en «datavask» i coronavaksinasjonsstatistikken, sier Johansen til Dagbladet.

Coronapass

Feilene oppstår fordi vaksinatører registrerer feil opplysninger når de melder inn coronavaksinasjon til Nasjonalt vaksinasjonsregisteret (SYSVAK). Johansen tror ikke at det er en større andel feilregistreringer nå, men opplyser at det er et større antall feilregistreringer ettersom flere vaksineres i år.

- Vi får generelt flere henvendelser både fra helsepersonell og privatpersoner om feil og mangler, men har ikke et konkret antall på dette.

Coronapasset skal være klart til bruk i Norge i løpet av første halvdel av juni, og på tvers av EU innen juli. Men feil og mangler i vaksinasjonsregisteret kan føre til at folk ikke får et gyldig coronapass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer