Coronaviruset: Karanteneregler

FHI: Dette er lov og ikke

Lurer du fortsatt på om du overholder rådene om sosial distansering? Da er du ikke alene. Én av tre er usikre på reglene, viser ny undersøkelse.

NYE RÅD: Dette er FHIs oppdaterte råd til folk i og utenfor karantene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden regjeringen innførte de strengeste tiltakene i fredstid, har nasjonale og lokale helsemyndigheter justert og endret reglene for sosial distansering for å hindre smittespredning flere ganger.

Endringene og de lokale variasjonene har gjort det vanskelig for mange å vite hvilke regler som til enhver tid gjelder dem, viser ferske tall fra Norsk koronamonitor.

- Man kunne tro at stadig flere nordmenn forstår og klarer å praktisere myndighetenes retningslinjer over tid. Men samtidig ser vi at retningslinjene endres fra regjeringen, helsemyndigheter og i ulike kommuner. Dette er nok en viktig grunn til at omtrent like mange i dag sliter med å vite hvilke retningslinjer de skal følge, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion i en pressemelding.

Målingen er et samarbeid mellom Opinion, Polling & Statistics og Encount, som måler nordmenns holdninger, atferdsendringer og erfaringer i lys av coronautbruddet.

Over en periode på ti dager har de spurt 5000 nordmenn om de synes det er vanskelig å følge med på hvilke retningslinjer som teller. Tallene har svingt opp og ned, men ifølge Opinion er nå usikkerheten på samme nivå som for over ti dager siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer