Coronaviruset:

FHI: - Disse bør vaksinere seg

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) kan det bli aktuelt å anbefale deler av befolkningen en ny oppfriskingsdose ved økning av smitten igjen, eller om det skulle dukke opp nye virusvarianter.

SMITTEDE: 1 431 460 personer har siden februar 2020 fått påvist smitte av coronaviruset i Norge, viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) mandag. Registrerte selvtester etter 24. januar 2022 er ikke inkludert i tallet. Foto: NIAID / NIH / AP / NTB
SMITTEDE: 1 431 460 personer har siden februar 2020 fått påvist smitte av coronaviruset i Norge, viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) mandag. Registrerte selvtester etter 24. januar 2022 er ikke inkludert i tallet. Foto: NIAID / NIH / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden den første coronavaksinen ble satt i Norge den 27. desember 2020, har totalt 2 941 173 personer fått tre vaksinedoser, som tilsvarer 54,2 prosent av befolkningen, ifølge NTB.

4 337 115 personer har mottatt første dose.

Dagbladet har spurt Folkehelseinstituttet om det er tilstrekkelig.

- Med de variantene vi vet om nå er vi godt beskyttet mot at mange blir alvorlig syke, men det kan bli aktuelt å anbefale deler av befolkningen en ny oppfriskingsdose ved økning av smitten igjen, eller om det skulle dukke opp nye virusvarianter, svarer overlege og avdelingsdirektør ved avdeling for smittevern og vaksine ved FHI, Are Stuwitz Berg.

- Er det noe som tyder på at det vil komme en ny bølge, eller er dette noe vi nå kan legge bak oss?

- Vi vet det ikke sikkert ennå, men det er sannsynlig at det vil komme en økning av smitten igjen til høsten slik vi ser med andre luftveisvirus. Det kan også komme nye varianter som er mer smittsomme, og da kan det hende vi får en ny smittebølge, svarer avdelingsdirektøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer