FHI: En av tre studenter er ensomme

- Vi er overrasket av at det ser såpass mørkt ut for mange, sier Thomas S. Nilsen, seniorrådgiver i Folkehelseinstituttet (FHI).

ENSOMME: Flere studenter er ensomme nå, enn før pandemien, ifølge FHI. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix.
ENSOMME: Flere studenter er ensomme nå, enn før pandemien, ifølge FHI. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Én av tre studenter er ensomme, finner Folkehelseinstituttet (FHI) i ny undersøkelse.

Tallene baserer seg på svar fra 26 000 voksne mellom 18. november og 4. desember i år. Utover ensomhet, oppgir én av fire at de ikke er fornøyd med livet. Ifølge undersøkelsen, er den psykiske belastningen er størst i Bergen og Oslo, hvor smittetiltakene er mest omfattende.

- Tilstandsbildet er litt dystert. Vi er overrasket av at det ser såpass mørkt ut for mange. Vi hadde forventet større stabilitet i den psykisk helsa, Thomas S. Nilsen, seniorrådgiver i FHI.

En del av deltakerne deltok også i folkehelseundersøkelser året før pandemien. Derfor var det mulig å følge endringer i livskvalitet og psykisk helse for de samme personene fra året før.

- En sårbare gruppe

I motsetning til Nilsen, er ikke Kari Jussie Lønning, leder for styringsgruppen for Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT), overrasket over resultatene.

- Studenter er en sårbar gruppe. De aller fleste er i en overgangssituasjon som i seg selv er krevende, sier hun til Dagbladet.

- De har kanskje nylig flyttet hjemmefra og skal for første gang etablere seg på egen hånd. Ikke bare må de organisere alt det praktiske, de må også danne et helt nytt sosialt nettverk samtidig som de skal levere på høye faglige krav i studiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer