FHI med nye funn

Folkehelseinstituttet opplyser at deres nye funn tyder på en økt forekomst av menstruasjonsforstyrrelser blant unge jenter etter coronavaksinasjon.

PFIZER-VAKSINEN: Deltakerne i studien fikk Pfizers coronavaksine, Comirnaty. Foto: Nam Y. Huh / AP / NTB
PFIZER-VAKSINEN: Deltakerne i studien fikk Pfizers coronavaksine, Comirnaty. Foto: Nam Y. Huh / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag opplyser Folkehelseinstituttet at de har gjennomført en ny studie som skal vise økt forekomst av menstruasjonsforstyrrelser etter coronavaksinasjon hos jenter mellom 12 og 15 år.

Jentene mottok legemiddelselskapet Pfizers coronavaksine, Comirnaty.

- 4,7 prosent av deltakerne rapporterte at den siste menstruasjonsblødningen før vaksinasjon var kraftigere enn det de vanligvis opplever. Etter vaksinasjon rapporterte flere, 7,3 prosent, at den første menstruasjonsblødningen etter vaksinen var kraftigere enn vanlig, sier prosjektleder og lege Lill Trogstad.

Ingen anbefaling

I dag foreligger det ingen anbefalinger til friske jenter i aldersgruppen 12 til 15 år om coronavaksinasjon, men de har fått tilbud om det i tilfelle foresatte eller jentene selv vil det.

Tidligere har FHI funnet at coronavaksinasjon kan påvirke menstruasjonen hos kvinner mellom 18 og 30 år. Ved vedvarende menstruasjonsforstyrrelser bør årsaken utredes og videre vaksinasjon skje i samråd med egen lege.

Har du relevante tips eller innspill? Kontakt Dagbladet på 24 00 00 00 eller send e-post til 2400@db.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer