FHI med tre gladnyheter

Folkehelseinstituttet mener at tiltakene fungerer.

GLADNYHET: Fagdirektør i Folkehelseinstituttet, Frode Forland, kommer med tre gladnyheter fredag.Foto: Vidar Ruud / NTB
GLADNYHET: Fagdirektør i Folkehelseinstituttet, Frode Forland, kommer med tre gladnyheter fredag.Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Smittetallene har falt to dager på rad, og det gir Folkehelseinstituttet tro på at tiltakene virker.

De siste to ukene har det i gjennomsnitt blitt registrert 4805 tilfeller daglig. Trenden er fortsatt stigende, men for første gang på flere uker har smittetallene falt to dager på rad, melder TV 2.

Det gir grunn til håp, selv om det er for tidlig å si om det er en varig trend, mener fagdirektør Frode Forland ved Folkehelseinstituttet (FHI).

- Første positive signal

- At smitten går ned nasjonalt og i Oslo er et første positiv signal på at kanskje tiltakene vi har satt inn, begynner å virke, sier fagdirektøren.

FHI ser også tegn til at omikronvarianten ikke har spredt seg like raskt som først antatt. Rundt fem prosent av prøvene på landsbasis er omikron, men andelen er i ferd med å bli høyere i Oslo. Dette ligger likevel langt under den utviklingen man har sett i Storbritannia, der omikronsmitte står for 30 prosent av tilfellene på landsbasis.

I tillegg peker stadig mer i retning av at omikron gir mildere sykdom enn tidligere coronavarianter, ifølge FHI. Det er større sikkerhet knyttet til at varianten er mer smittsom, men vaksiner ser ut til å beskytte mot alvorlig sykdomsforløp.

Ingen alvorlig syke etter julebord

FHI gikk torsdag ettermiddag ut med en pressemelding angående omikron-utbruddet på julebordet på Aker brygge.

Der kom det fram at 98 prosent av de smittede var fullvaksinert.

Totalt ble 145 personer smittet den kvelden.

- Ingen er blitt innlagt, ingen er blitt alvorlig syke, sier assisterende bydelsoverlege Tine Ravlo i bydel Frogner til Avisa Oslo.

De fleste smittede fikk milde symptomer, som hodepine, rennende eller tett nese og hoste, skriver avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer