Coronavirus:

FHI-profiler har blitt truet

Helsedirektør Bjørn Guldvog forteller at han har fått truende bemerkninger i sosiale medier, mens Folkehelseinstituttet har politianmeldt to trusler. Helseminister Bent Høie fordømmer handlingene.

TRUSLER: Helsedirektør Bjørn Guldvog sier de har hatt dialog med politiet om trusler de har mottatt. Reporter: Frode Andresen. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Folkehelseinstituttet opplyser overfor Dagbladet at de har anmeldt to trusler rettet mot egne ansatte. Helsedirektør Bjørn Guldvog opplyser at han har opplevd truende bemerkninger.

- Jeg vil ikke si at trusselnivået har vært høyt hos oss, men vi har fått trusler vi også. Vi har hatt dialog med politiet om noen av disse truslene. Jeg tror ikke at situasjonen er veldig ulik mellom oss og Folkehelseinstituttet på det området, sier helsedirektør Guldvog til Dagbladet.

- Har du opplevd trusler?

- Jeg har fått truende bemerkninger på sosiale medier. Men jeg har ikke opplevd det som trusler som ikke kan håndteres på en fornuftig måte.

Drapstrussel

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte at Folkehelseinstituttet anmeldte en drapstrussel fra 12. juni i år. Saken omhandlet en mann som ringte sentralbordet fra et skjult nummer, og rettet drapstrusler mot medarbeidere i FHI. FHI uttalte at de forsto det som at mannen uttrykte misnøye over instituttets reiseråd til og fra land i Norden.

Overfor avisa opplyste FHI at de også anmeldte en hendelse fra februar i år, der en person opptrådte truende i et forsøk på å komme i kontakt med direktør Camilla Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer