FHI sletter all data fra smitteappen

Datatilsynet varslet forbud.

GRANSKET APPEN: Leder av ekspertgruppa som har gransket Smittestopp-appen, Jeanine Lilleng, forklarte hvorfor den ikke ivaretar personvernet godt nok. Video/Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FHI sletter alle data fra appen Smittestopp og stopper inntil videre innsamling av data etter varsel om forbud fra Datatilsynet.

Det melder FHI selv i en pressemelding.

- Vi er ikke enige i Datatilsynets vurdering, men ser oss nå nødt til å slette alle data og sette arbeidet på pause som følge av varselet, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg på instituttets hjemmeside.

Hun understreker at det vil gi dårligere beredskap, fordi man taper tid til utvikling og testing av appen, og også dårligere kontroll over smittespredningen i Norge.

Varslet forbud

Fredag mottok FHI et varsel om vedtak om midlertidig forbud mot å behandle personopplysninger i Smittestopp.

Bakgrunnen var at Datatilsynet ikke mente smittesporingsappen var et forholdsmessig inngrep i personvernet sett ut fra dagens situasjon, ut fra løsningene som er valgt i appen, og oppslutningen om Smittestopp og smittesituasjonen i Norge, kommer det fram i pressemeldinga.

- Selv om det er en unormal situasjon, er det desto viktigere å kontrollere at alle holder seg innenfor de hastelovene som vedtas. Alle tiltak myndighetene iverksetter må ha befolkningens tillit, og dersom Datatilsynet finner feil ved appen, vil det bidra til å bedre personvernet i appen, noe som igjen vil skape ytterligere tillit, sa direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon i en pressemelding i slutten av april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer