Corona:

FHI: Smittetoppen er over

Samtidig advarer de om at det kan komme en ny bølge til våren. Her er landene det er munnbind-krav nå.

VARIERER: Restriksjonene varierer veldig fra land til land, forteller Frode Forland i FHI. - Noen krever coronapass og ferske tester. Foto: Gaizka Iroz / AFP / NTB
VARIERER: Restriksjonene varierer veldig fra land til land, forteller Frode Forland i FHI. - Noen krever coronapass og ferske tester. Foto: Gaizka Iroz / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Smittetoppen for covid-19 med den nye omikronvarianten BA.5 nærmer seg toppen nå. Utover i juli er det ventet at antallet smittetilfeller går ned, melder Folkehelseinstituttet en i rapport i dag.

- Til høsten eller vinteren venter vi en ny mulig smittebølge med en ny variant av viruset. Hvordan denne varianten eller sykdomsbildet blir da, vet vi ikke noe om nå, sier fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet til Dagbladet.

Men fagfolkene har registrert at sykdomsbildet nå med BA.5 er ganske likt som med den forrige omikronvarianten BA.2. Som igjen har vært mildere mot de smittede enn delta-varianten før der.

Pasientene: 76 år

Og sykehusbehandling ligger på omtrent halve nivået som i vinter – rundt 300 nye pasienter i uka mot over 600 da.

Antallet sykehusinnleggelser med covid-19-pasienter har økt gradvis de fem-seks siste ukene: 214 innleggelser i uke 24, 304 i uke 25 og 335 innlagte pasienter i uke 26 (27. juni - 3. juli).

Gjennomsnittsalderen på de corona-innlagte pasientene har vært 76 år.

Munnbind i Italia og Portugal

- Er det spesielle ferieland der norske turister må være spesielt varsomme nå?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer