Influensa- og coronavaksinasjon:

FHI snur etter én måned

Folkehelseinstituttet anbefaler å prioritere tredje dose foran influensavaksinasjon. Dette én måned etter at de anbefalte det motsatte. Eksperter mener at FHI valgte riktig.

SNUDDE: Folkehelseinstituttet har anbefalt kommunene å omprioritere når det kommer til vaksinasjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SNUDDE: Folkehelseinstituttet har anbefalt kommunene å omprioritere når det kommer til vaksinasjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag opplyste Folkehelseinstituttet landets kommuner, helseforetak og statsforvaltere at de nå anbefaler å prioritere å sette oppfriskningsdose med coronavaksine framfor influensavaksine til personer over 65 år i Norge.

Dette framgår av et informasjonsbrev som FHI publiserte mandag formiddag. Brevet ble sendt omkring måned etter at FHI anbefalte kommunene å prioritere influensavaksinasjon foran oppfriskningsdose til eldre. Brevene er signert av vaksinesjef Geir Bukholm og avdelingsdirektør Are Stuwitz Berg.

Da FHI innledningsvis anbefalte å prioritere influensavaksinasjon, ble det blant annet informert om at distribusjonskapasiteten som brukes til kjøletransport av coronavaksiner i oktober skulle brukes til distribusjon av influensavaksiner.

FHI: Ikke noe problem

Overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet sier til Dagbladet at omprioriteringen i mange kommuner ikke vil være noe problem.

- Dersom en kommune har begrenset vaksineringskapasitet, ber vi dem først vaksinere eldre over 65 år med oppfriskningsdose med coronavaksine før de vaksinerer de samme med influensavaksine, sier Aavitsland og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer