Ny jobb:

FHI-topp med ny jobb

Preben Aavitsland har fått seg ekstrajobb som professor.

NY JOBB: Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet har fått ny ekstrajobb. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
NY JOBB: Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet har fått ny ekstrajobb. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Overlege i Folkehelseinstituttet (FHI), Preben Aavitsland, har fått seg ekstrajobb som professor ved pandemisenteret til Universitetet i Bergen, skriver Morgenbladet.

Agderposten skriver at jobben innebærer å forske på pandemier og pandemiberedskap. Overfor Morgenbladet sier Aavitsland at han «gleder seg skikkelig».

- Dette er en satsing hvor man skal forske på pandemier og pandemiberedskap på en tverrfaglig måte, sier Aavistland til avisa.

FHI-toppen er også kommuneoverlege i Arendal og Froland. Han er bosatt i Kristiansand.

Aavitsland har blitt et kjent fjes under pandemien, kanskje særlig etter at han tvitret setningen «Det var den pandemien» for ei drøy uke siden. Deretter presiserte han overfor Dagbladet at det var «et optimistisk budskap om at det går mye bedre nå», og at det nå er viktig å «holde ut» og unngå å «snuble i en hekk».

I en pressemelding samme dag presiserte FHI at pandemien ikke er over. Også helse- og omsorgsminister Bent Høie har sagt til Dagbladet at han var involvert.

- Det er for tidlig å fastslå fra FHIs side at denne pandemien er over i Norge. Preben Aavitsland har i dag også selv presisert at vi har igjen innspurten. Men det er en svært gledelig utvikling at både antallet smittetilfeller og positive tester går ned, og at forekomsten av nye innleggelser i sykehus og intensivavdeling har vært stabilt lav de siste ukene, sa direktør i FHI, Camilla Stoltenberg, i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer