Vaksinasjon i Norge:

FHI usikre på om de treffer

I disse dager gransker FHI effekten av vaksinasjonstiltakene. Vaksinesjef Geir Bukholm forteller til Dagbladet at de er usikre på om de har truffet innvandrerbefolkningen.

VURDERINGER: FHI vurderer om de skal iverksette en radikal geografisk skjevfordeling av vaksiner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VURDERINGER: FHI vurderer om de skal iverksette en radikal geografisk skjevfordeling av vaksiner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Før Folkehelseinstituttet skal avgjøre hvorvidt de vil iverksette en radikal geografisk skjevfordeling av vaksinedoser, undersøker de effekten av vaksinasjonstiltakene som allerede har blitt iverksatt.

Smitteverndirektør Geir Bukholm forteller til Dagbladet at de ikke er sikre på om de har klart å treffe innvandrerbefolkningen med vaksinasjonstiltakene.

- Vi er ikke så sikre på at vi har truffet denne gruppa med våre vaksinasjonstiltak. Dette basert på nasjonale tall, som har vist noe lavere vaksinasjonsdekning blant innvandrerbefolkningen. Men vi har ikke gode nok tall fra Oslo ennå, og kan ikke si noe om det før vi har fått tall på bydelsnivå, sier Bukholm til Dagbladet og fortsetter:

- Det kan være mange årsaker til at vi på nasjonalt nivå ser en lavere vaksinasjonsdekning blant innvandrerbefolkningen. Først og fremst er det viktig å se på om vi klarer å nå ut med informasjon like effektivt til alle befolkningsgrupper. Her kan det oppstå både språkbarrierer og kulturelle barrierer som gjør at man ikke klarer å nå fram på samme måte.

Årsaken til at innvandrerbefolkningen har vært en av befolkningsgruppene som Folkehelseinstituttet har ønsket å treffe, er at det har blitt registrert en større andel smitte og innleggelser i den gruppa enn i befolkningen ellers.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer