Fiasko mot Vasco

RIO DE JANEIRO/OSLO (Dagbladet): Vasco da Gama- Manchester U 3- 1. VM for klubblag ble en gedigen nedtur for Manchester United - både på og utenfor fotballbanen. I går kveld ble Unitedydmyket av Romario og Edmundo på Maracanc stadion i Rio de Janeiro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Engelskmennene kom til Brasil for å vinne fotballhjerter og tidenes første VM for klubblag. Fasit etter to kamper og en uke i Brasil er på alle måter nedslående:

  • Manchester United har irritert på seg engelskmenn og brasilianere for sin arroganse under Brasil-oppholdet. Mens United-stjernene har forberedt seg bak høye piggtrådgjerder, har antiheltstatusen gradvis økt blant fotballelskende brasilianere.
  • David Beckham og Alex Ferguson var tilskuere under kampen i går - etter å ha blitt vist ut og bort mot meksikanske Necaxa.

Og sist, men ikke minst:

  • Ett poeng etter to kamper betyr at United i beste fall kan ta bronse i VM for klubblag.

Urokråkenes aften

Det ble Romario og Edmundos aften på mektige Maracanc i går kveld. De to har aldri vært perlevenner. Da Romario åpnet sien egen bar i Rio, var den ene doen dekorert med Edmundo - populært kalt «Dyret» - og en tidligere kjæreste.

Men i går var alle uoverensstemmelser og problemer glemt.

Vasco da Gamas spisser, som trente sammen for første gang forrige uke, spilte til tider løkkefotball med United-forsvarerne.

Rådvill Nevile

Samtidig så Gary Neville ut til å arrangere sitt eget VM i forsvarstabber på Uniteds høyre backplass. To ganger i løpet av tre minutter gjorde den vanligvis så solide forsvareren to av sine største brølere som fotballspiller:

  • 24. min.: Et håpløst tilbakespill fra Neville havner i beina på Vasco-kaptein Edmundo. Alene med keeper Mark Bosnich legger Edmundo ballen uegoistisk ballen til Romario. 1- 0.
  • 26. min.: Ny Neville-blemme. Med brystet slår Neville læret i beina på evigunge Romario. VM-kongen fra 1994 runder Bosnich og legger på til 2- 0.

- Dessverre gjorde den mest pålitelige spilleren vi har to tabber som kostet oss seieren, sier manager Alex Ferguson.

To minutter før pause viste Edmundo at søramerikanske fotballspillere har noe de fleste europeere mangler. Med utsida av foten slo den tidligere Fiorentina-spilleren ballen på høyre side av Mickael Silvestre. Edmundo løp på den andre siden og løftet inn 3- 0.

Da hjalp det svært lite at Nicky Butt reduserte ni minutter før slutt.

For Edmundo og Romario kunne i går kveld feire en overbevisende seier mot laget som kom til Brasil med tittelen «Verdens beste klubblag».

Etter å ha vist United-stjernene at fotball også på høyeste nivå handler om lek og moro.

  • Ole Gunnar Solskjær fikk svært lite til de 45 minuttene han var på banen.