Fiasko-ranerne

De stormet fram med maskinpistoler, fyrte av flere skudd og slo ned en vekter. Men ransutbyttet ble null.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tydelig inspirert av ranerne som i romjula fikk med seg 30 millioner kroner, forsøkte fire unge menn å rane DnBs tellesentral i Oslo i går.

Etter det Dagbladet erfarer, tror politiet at fiaskoranet på Løren i går ble utført av fire personer tilhørende det samme kriminelle miljøet som angivelig står bak rekordranet 28. desember i fjor.

Etterforskningen rettes nå i første omgang mot dem som kalles «pinglene» - den yngre generasjonen av den såkalte Tveita-gjengen.

Tidligere har ranerne slått til mot vektere fra Securitas. I går var det transportørselskapet Sikkerhet & Etterforskningssentralen (SES) som ble utsatt.

Brutalt

Da de to vekterne kom kjørende i går morges, braste ranerne rett inn i fronten på bilen deres med en Chevrolet Suburban utstyrt med kufanger.

Videre tvang de vekterne til å åpne en safe i DnBs hovedkontor. Men da de oppdaget at vekterne ikke hadde nøkler, forsøkte ranerne å skyte opp safen.

- Transportørene har ikke mulighet til å komme til verdiene. Dersom uvedkommende forsøker å åpne safen, vil innholdet øyeblikkelig bli destruert, opplyser avdelingssjef Roy Gjerde i SES.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer