Fiaskostart for det nyopprettede terrorkontoret til al-Qaida i India

Angrep trolig feil skip.

MARINEBASEN I KARACHI: Angrepet skjedde på denne havnen i Karachi på lørdag. Bildet er fra 2009 og viser to NATO-skip fra en anti-terrorøvelse Foto: AP / Fareed Khan / NTB scanpix
MARINEBASEN I KARACHI: Angrepet skjedde på denne havnen i Karachi på lørdag. Bildet er fra 2009 og viser to NATO-skip fra en anti-terrorøvelse Foto: AP / Fareed Khan / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forrige uke åpnet terrororganisasjonen al-Qaida en ny filial i India. Men den første terrorinnsatsen til India-kontoret kan ha vært en dundrende fiasko sett med deres øyne.

Tre terrorister ble drept og sju arrestert da de skal ha trodd at de angrep et amerikansk skip som frakter fly på en pakistansk marinebase i Karachi sør i Pakistan torsdag 11. september.

Men britiske The Telegraph skriver at etterforskningen viser at det trolig ikke var et amerkiansk skip, men et fregattskip fra Pakistan. Militantene skal ha blitt fullstendig overrumplet av mannskapene på skipet og slått tilbake før de i det hele tatt fikk startet å terrorisere.

Tre personer ble drept og fire ble tatt på stedet. Ytterligere tre al-Qaida-representanter ble tatt dagen etter. To pakistanske marinevakter ble såret i angrepet.

Annonsert i video - Det var fullstendig fiasko for dem. De gjorde ingen skade, noen ble tatt og vi tok flere. De var godt utstyrt og kom for å ta over skipet, men de ble tatt i initialfasen, sier en nær etterforskningen til avisa.

Onsdag i forrige uke annonserte al-Qaida-leder Ayman al Zawahri opprettelsen av deres celle i India. I en 55 minutter lang video reklamerte han for den nye gruppa som, ifølge ham, skal redde muslimer i Burma, Bangladesh, Assam, Gujarat, Ahmedabad og Kashmir fra urettferdighet og undetrykkelse., melder nyhetsbyrået Reuters.

Sliter med rekrutteringen Etter at «Den islamske stat» har blitt store i regionen, har al-Qaida slitt med rekrutteringen. Det er uklart om deres mislykkede start får noe å si for den videre rekrutteringen, men de tok ansvaret for angrepet og hevdet at det var pakistanske eks-militære sto bak.

- Martyrene på lørdag i angrepet mot Karachi var al-Qaida-medlemmer. De forsøkte å angripe den amerikanske marinen og deres allierte, sier gruppa i en uttalelse, ifølge Telegraph.

Påstanden om at det var pakistanske eks-militære som sto bak tilbakevises av etterforskningen, og det settes spørsmålstegn om angrepet virkelig var et al-Qaida-regissert verk. Angrepet, eller forsøket på det, er det andre på den pakistanske marinebasen i Karachi på tre år. I 2011 angrep rundt 20 Talbian-soldater havna og 11 personer ble drept i et 12 timer langt angrep.